01 Ιουνίου, 2015

ΙΟΥΝΙΟΣ - ΑΡΧΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Στην ατζέντα της συνάντησης Γιούνκερ- Μέρκελ- Ολάντ στις Βρυξέλλες θα είναι σήμερα Δευτέρα η Ελλάδα, ακόμα και αν επίσημος λόγος για τις συνομιλίες είναι το ουκρανικό ζήτημα. Η νέα εβδομάδα αναμένεται να είναι κρίσιμη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την κατάληξη σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία, καθώς οι διαβουλεύσεις έχουν επιταχυνθεί, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

«H ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ «ΘΑΝΑΤΟΥ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

 

Καθώς μεγαλώνει η ανασφάλεια για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις κλείνουν, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent. Όπως σημειώνεται, η έναρξη των υψηλών θερμοκρασιών στην Αθήνα συνήθως συνοδεύονται από τους ντόπιους που πλημμυρίζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας για ψώνια, φαγητό και ποτό. Ωστόσο φέτος τα καταστήματα είναι άδεια.

ΕΞΑΛΛΗ Η ΕΕ ΜΕ ΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ» ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Ρωσίας να επιβάλει απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε 89 Ευρωπαίους πολιτικούς και στρατιωτικούς, που επιδεινώνει περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Δύσης, με το ουκρανικό ζήτημα στη μέση.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ

 

Με ταχείς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας. Οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με κύκλους προσκείμενους στις συζητήσεις να αναφέρουν ότι σε γενικές γραμμές ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.

«Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

 

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ): •Οι συμπροσευχές τών 'Ορθοδόξων μέ τούς Παπικούς είναι σήμερα μιά συνηθισμένη πρακτική στά πλαίσια τών διμερών συναντήσεων. Οι ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας, όμως, απαγορεύουν αυστηρά, μέ ποινές καθαιρέσεως καί αφορισμού, τίς συμπροσευχές μέ τούς αιρετικούς. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-εταίρων, με στόχο της Αθήνας να κλείσει η συμφωνία εντός της εβδομάδας. Σε καλό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, ενώ κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον γάλλο πρόεδρο και τον πρόεδρο της Κομισιόν στο Βερολίνο.

ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

 

Η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, την οποία η Εκκλησία εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά, φέρνει στη σκέψη όλων ημών των πιστών το τρίτο Πρόσωπο της Τριαδικής Θεότητας, το Πνεύμα το Άγιο, τον Παράκλητο κι' αυτό διότι, το Θείο Αυτό Πρόσωπο είναι ο πρωτοστάτης αυτής της εορτής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ

 

Χίλιοι δεκαεννέα πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο αποβιβάσθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Ποτσάλο, στη Σικελία. Κατά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν άμεσα διαγνώσθηκαν τριακόσια περιστατικά ψώρας και πέντε ανεμοβλογιάς. Παράλληλα, τέσσερις γυναίκες, οι οποίες κυοφορούν, και ένας νέος που έχει τραυματισθεί στον λαιμό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

ΙΝΔΙΑ: ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 2.200

 

Το κύμα καύσωνα που διαρκεί εδώ και εβδομάδες στην Ινδία προκάλεσε τον θάνατο 2.200 και πλέον ανθρώπων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές την ώρα που οι σποραδικές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα ανακούφισαν για λίγο τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.