29 Μαΐου, 2015

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

 
Το πρώην κομμουνιστικό γειτονικό κράτος, Αλβανία, για πολλά χρόνια βρισκόταν υπό το καθεστώς καταπίεσης αλλά και παράλληλα βρισκόταν σε καθεστώς “εμπόλεμης κατάστασης” με τη χώρα μας. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....

EUROWORKINGGROUP:ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

 

Ραγδαίες προμηνύονται οι εξελίξεις τα επόμενα 24ώρα μετά και το τελεσίγραφο των εμπειρογνωμόνων του EuroWorkingGroup, με το οποίο ζητούν από την Αθήνα να υπάρξει συμφωνία έως την ερχόμενη Πέμπτη.Την ώρα που με «βροχή» δηλώσεων αξιωματούχοι του Eurogroup, της Κομισιόν και του ΔΝΤ, έλεγαν ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ μακριά και ως εκ τούτου χρειάζονται ακόμα και εβδομάδες μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία, το EuroWorking Group ανέτρεψε τα δεδομένα λέγοντας ότι το χρονικό περιθώριο λήγει την ερχόμενη Πέμπτη.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (562 ΧΡΟΝΙΑ)

 
«Η Πόλις Εάλω»!..

Ένα αφιέρωμα στην πτώση της Βασιλίδας των Πόλεων, όπως ήταν η Κωνσταντινούπολη, την οποίαν υπερασπίστηκαν με ιερόν πάθος και δέος οι τελευταίοι «Διγενείς του Ελληνισμού», με πρώτον και καλύτερο τον θρυλικό «Μαρμαρωμένο Βασιλιά», τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο!...

«Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

 

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ): ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Όπως έχει αναφερθεί, ή διαφοροποίηση της λατινικής Χριστιανοσύνης από τήν 'Ορθοδοξία συνδέθηκε εξ’ αρχής μέ έντονο ανθελληνικό  πνεύμα  (βλ.   παραπάνω).   Ήδη   από  τόν  9 αι. κυκλοφορούνται στή Δύση διάφορα ανθελληνικά συγγράμματα μέ τόν κοινό τίτλο «Κατά τών πλανών τών Γραικών». Μετά τό όριστικό Σχίσμα, ό ανθελληνισμός ριζώνει στά σπλάχνα της Παπικής «'Εκκλησίας» καί διατηρείται αμείωτος, όσο ό "Ελληνισμός μένει ενωμένος μέ τήν Ορθοδοξία. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Καθοριστικά κρίνονται τα επόμενα 24ωρα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία επί του οικονομικού προγράμματος, η οποία θα ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότηση της χώρας.

ΧΑΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟ ΔΝΤ

 

Στο μονοπάτι της δημιουργικής ασάφειας φαίνεται να βαδίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ περί Grexit και τον σάλο που προκάλεσαν στην Ευρώπη, λίγη ώρα αργότερα το Ταμείο προχώρησε σε στροφή 180ο, επισημαίνοντας μέσω εκπροσώπου πως υπήρξαν ανακρίβειες στη… μετάφραση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ»

 

Οι τρεις Βρετανίδες μουσουλμάνες μαθήτριες, που το έσκασαν από τα σπίτια τους και πήγαν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, εκπαιδεύονται για «ειδικές αποστολές», όπως αποκάλυψε μια τζιχαντίστρια οπλαρχηγός που λιποτάκτησε από το Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο είχε ηγετικό ρόλο μεταξύ των γυναικών τζιχαντιστών.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΤΟΜΣΕΝ

 

Με την κατάθεση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη ξεκίνησε τις εργασίες της, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΕΝΤΕ ΝΕΩΝ ΜΟΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Τη συνέχιση των προσπαθειών για διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων, αρχής γενομένης από αυτά της Λεύκας-Απλικίου και της Δερύνειας, αποφάσισαν κατά τη σημερινή, τετράωρη συνάντησή τους, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.