25 Μαΐου, 2015

«Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ»

 

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ):1)Απόρριψη της Ορθοδοξίας καί δημιουργία ένός διαφορετικού Χριστιανισμού, πού θά τονίζει τήν πολιτισμική ιδιαιτερότητα της νέας αυτοκρατορίας. Αυτός ό φράγκικος Χριστιανισμός, τόν όποιο σχεδιάζουν οι σύμβουλοι τού Καρλομάγνου, θεμελιώνεται σέ θεολογικές διατυπώσεις τού ιερού Αυγουστίνου καί έκφράζεται μέ νέες μορφές καί τύπους της εκκλησιαστικής πρακτικής: Βάπτισμα μέ ραντισμό, υποχρεωτική αγαμία τού κλήρου, στέρηση τών λαϊκών από τήν κοινωνία τού Ποτηρίου, ξύρισμα τών κληρικών κ.ά.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σε συνέντευξή του, την Κυριακή, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη, αλλά και ότι δεν θα πρέπει να περιμένει περαιτέρω υποχωρήσεις από τη Γερμανία.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

 

Προς παράταση ενός μήνα οδεύει η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η οποία έχει ήδη φέρει 350 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση είναι ως τώρα ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ έχει συμβάλλει και στην ανάκαμψη των δημοσίων εσόδων τους τελευταίους μήνες.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Βατά χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Αναμενόμενα τα θέματα στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. H Μέρκελ φοβάται μήπως χρεωθεί εξ ολοκλήρου τυχόν αποτυχία των διαπραγματεύσεων. 

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ

 

Υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου βρίσκεται πλέον ένα μεγάλο κομμάτι της Συρίας, μετά την κατάκτηση της Παλμύρας και την κατάληψη του τελευταίου μεθοριακού φυλακίου προς το Ιράκ.

BRUSSELS GROUP: ΕΦΙΚΤΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ


Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις Βρυξέλλες, στο επίπεδο του Brussels Group, ο κύκλος των τεχνικών διαβουλεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

INTERPOL: «ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ»

 

Εμπειρογνώμονες ασφαλείας αθλητικών διοργανώσεων συναντήθηκαν στο INTERPOL Global Complex for Innovation στη Σιγκαπούρη για να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές και να καταστρώσουν σχέδια για την κυβερνοασφάλεια κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών – κατά βάση – γεγονότων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΛΕΥΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ 71 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Σε 71 συλλήψεις προχώρησε τη νύχτα η αστυνομία του Κλίβελαντ κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών οι οποίες ξέσπασαν αφού ένας αστυνομικός κρίθηκε αθώος για το φόνο με πυροβολισμούς δύο άοπλων Αφροαμερικανών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, έπειτα από καταδίωξη με αυτοκίνητα το 2012.

«ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟΣ» Ο ΝΕΟΣ ΡΩΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΜΚΟ

 

Η Ε.Ε. ανακοίνωσε την Κυριακή πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε ένα «ανησυχητικό» μέτρο προχωρώντας στη δημοσίευση του νόμου ο οποίος απαγορεύει τις «ανεπιθύμητες» από τη Μόσχα μη κυβερνητικές οργανώσεις.