21 Μαΐου, 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΙΛΗ

 

Προς
Τη Γραμματεία της Βουλής των Ελλήνων κ. Παναγιώτα Δριτσέλη. 
pandritseli@parliament.gr 

Υπ’ όψιν κ. Νικόλαου Φίλη ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α' ΑΘΗΝΩΝ 

Κύριε Φίλη, 
Με αφορμή τις τελευταίες άκομψες και άστοχες δηλώσεις σας περί χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας 14/5/2015 και το άρθρο σας στην Καθημερινή 17/5/2015 θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα κάτωθι: 

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΚΥΡΟ ΝΙΚΟΔΗΜΟ (ΖΑΛΟΥΜΗ)

 
«Ο Επίσκοπος δεν μπορεί να αποβλέπει στην 
απατηλή λάμψη του διαδήματος και την εξωτερική 
μεγαλοπρέπεια της πορφύρας. Έχει την επίγνωση 
ότι η μήτρα συμβολίζει τον ακάνθινον στέφανον 
και ο Αρχιερατικός μανδύας την κόκκινη χλαμύδα της χλεύης 
του Κυρίου μας». (Από τον Ενθρονιστήριο Λόγο του π. Νικοδήμου) 

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια έφυγε από κοντά μας ο Άξιος και αγαπητός φίλος Ιεράρχης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρός Νικόδημος. 

Ας θυμηθούμε σήμερα τι είχε δηλώσει μεταξύ άλλων για την εκδημία του Ιεράρχη ο τότε μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος: «ο αείμνηστος Νικόδημος από τα νεανικά του χρόνια εργάστηκε στην τοπική εκκλησία της Βοιωτίας σε νευραλγικούς χώρους  διακονίας, στη νεότητα, στα μοναστήρια, στο κήρυγμα και στη διοίκηση. 

Μέσα από την πολύπλευρη αυτή δραστηριότητα φάνηκαν η ποιότητα του χαρακτήρα του, τα φυσικά και πνευματικά του προσόντα, εγώ που τον έζησαν από κοντά το υπογραμμίζω, τα πάντα έδωσε για τους ανθρώπους. Για αυτό ο λαός της Βοιωτίας πανηγύρισε με την επάξια επιλογή του για την μητρόπολη Ναυπάκτου και θρήνησε για την αδόκητο θάνατό του». 

Διαβάστε το αφιέρωμα του Ιστολογίου μας  
για τον Μακαριστό Μητροπολίτη εδώ....





ΣΤΙΣ 12.610.623 ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

 

Στις 12.610.623 ανέρχεται ο αριθμός των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 9.845.258 είναι χρεωστικές και οι 2.765.365 πιστωτικές, σύμφωνα με στοιχεία τραπεζών. Σε αυτά τα νούμερα δεν περιλαμβάνονται οι προπληρωμένες (pre-paid), καθώς και οι κάρτες των συνεταιριστικών τραπεζών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με αεροσκάφος C-130 μετέβη η ελληνική πρωθυπουργική αποστολή στη Ρίγα της Λετονίας, καθώς τα δύο Embraer και το Gulfstream είναι καθηλωμένα λόγω συντήρησης. 

ΑΥΣΤΡΙΑ: «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΤΥΧΕ»

 

«Ακόμη και αν δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να υπάρξει μια λύση από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση. Eπίσης θα πρέπει να γίνει σεβαστό ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει λάβει μια εντολή από το λαό, ο οποίος θέλει μια πολιτική προς περισσότερη ανάπτυξη και μακριά από κοινωνικές περικοπές και περικοπές συντάξεων».

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ενημέρωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την πορεία της διαπραγμάτευσης, εξελίχθηκε μια άγνωστη μέχρι στιγμής επίθεση.

Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 

ορτή τς ναλήψεως, σαράντα μέρες μετά τήν νάσταση, σηματοδοτε τό τέλος τς πίγειας παρουσίας το Κυρίου μας καί τήν νοδό Του στούς ορανούς, πλησίον του Θεο καί Πατρός. Χριστός μως δέν πιστρέφει πό κε πού ξεκίνησε πρίν τήν Σάρκωσή Του, ς Θεός μόνο.

† ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ


 

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι μια από τις σημαντικότερες μέσα στη χρονιά. Γιατί όμως ένας αυτοκράτορας και η μητέρα του αγιοποιήθηκαν και γιορτάζουν;

REUTERS: ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

 

Την επιβολή φόρου σε ορισμένες τραπεζικές συναλλαγές έχει προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές της στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, είπαν την Τετάρτη στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.

BLOOMBERG: ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Διάγγελμα για την περαιτέρω στήριξη προς την Ελλάδα, ακόμα κι αν η κυβέρνηση Τσίπρα αρνηθεί να εφαρμόσει μέρος όσων είχαν συμφωνήσει οι προκάτοχοί της με τους «θεσμούς», ετοιμάζει η Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

 

Με προσμονή αναμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απόκτηση της ιθαγένειας οι μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις καθώς από το 2013, οπότε το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» το νόμο Ραγκούση, υπάρχει νομικό κενό στο ζήτημα αυτό και τα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς ζητούν να υπάρξει η λύση που θα τους επιτρέψει να σχεδιάσουν το μέλλον τους.