19 Μαΐου, 2015

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με αφορμή την χθεσινή ερώτηση των οκτώ Βουλευτών του Κόμματός σας προς τους Υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών και Παιδείας σχετικά για την κατάργηση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και των Ιερών Λειψάνων θα έπρεπε να ακολουθήσουν την δική σας περπατησιά που και αν άθεος εσείς όπως έχετε δηλώσει σέβεστε το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.


Θυμίζω στους ως άνω σκοταδιστές τι ακριβώς είχατε πει: «Είμαι άθεος και δεν πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τη θρησκεία και κυρίως τους κληρικούς που δίνουν μάχη καθημερινά, ειδικά στην επαρχία διατελώντας ένα πολύ δύσκολο έργο. Σέβομαι τους παπάδες και το κοινωνικό τους έργο.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΧΑΡΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ

 
 ΕΛΛΟΓΑ ΟΝΤΑ 
ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
Ας ξεκινήσουμε με το αυτονόητο. Σε μια κομβική για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας στιγμή, με τη διαπραγμάτευση να βρίσκεται στο πλέον κρίσιμο σημείο της, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος κ. Νίκος Φίλης, με λόγο διχαστικό, επιλέγει συνειδητά να αναδείξει ως κυρίαρχο ζήτημα για την ελληνική κοινωνία αυτό της μεταφοράς του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο εκκλησάκι του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Αγιος Σάββας».

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ

 

Τους όρους για μια εθνική συνεννόηση στο θέμα της διαπραγμάτευσης επιχειρεί να θέσει ο Αντώνης Σαμαράς σε μια προσπάθεια να λύσει και τον γόρδιο δεσμό στο εσωτερικό του κόμματός του για το ποια στάση θα κρατήσει η ΝΔ όταν η συμφωνία με τους εταίρους έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

ΣΕ ΗΧΟ ΒΑΡΥ ΤΑ ΕΨΑΛΛΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

Σταύρος Θεοδωράκης:  Αρχηγός Κόμματος! 

Πράγμα, που σημαίνει ότι τώρα πια ασκεί ένα πολυέξοδο επάγγελμα! Ένα επάγγελμα, που θέλει έναν ή και πολλούς πολύ Μεγάλους Χρηματοδότες, Ένα επάγγελμα, που απαιτεί Ανταπόδοση Υπηρεσιών, Ένα επάγγελμα, πίσω από το οποίο ενίοτε κρύβονται συμφέροντα, επιδιώξεις, σχέδια ντόπιων ή και ξένων Δυνάμεων, συνωμοσίες και άλλα παρόμοια. 

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με μια μακροσκελή ανοικτή επιστολή του μέσα από τις φυλακές ο Σάββας Ξηρός επικαλείται επτά λόγους για τους οποίους αρνείται να δεχθεί το «βραχιολάκι» ως μέσο για την αποφυλάκισή του και την έκτιση της ποινής του με κατ' οίκον περιορισμό.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ 5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Μέτρα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προβλέπει το πολυσέλιδο σημείωμα που έχει συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την άμεση επίτευξη συμφωνίας της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών από τη Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

FAZ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: "ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!"

 

Όσο περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας παίζει πόκερ με τους δανειστές για το μέλλον της χώρας του, τόσο περισσότερο οι επιλογές του θα περιορίζονται αποκλειστικά στις εξής ακραίες και ριζικά διαφορετικές στάσεις:

ΑΡΧΙΖΕΙ...ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΗΣ ΑΝΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ

 

Υπό τον τίτλο «Έρχεται σύντομα: το σόου της Άγκελα και της Κριστίν» και υπότιτλο «Μπορούν η Γερμανίδα Καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ, να βρουν μια λύση για την Ελλάδα που θα ικανοποιεί αυτούς στους οποίους λογοδοτούν;», η διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης Politico, δημοσιεύει ένας ενδιαφέρον άρθρο με αντικείμενο τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για το ελληνικό πρόβλημα. 

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Προσέγγιση μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών σε ό,τι αφορά το φορολογικό διαπιστώνει το Βερολίνο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένουν ωστόσο πολλά ανοιχτά θέματα, κυρίως στους τομείς του συνταξιοδοτικού και της αγοράς εργασίας.