17 Μαΐου, 2015

ΤΑ 15 ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

Ετοιμάζεται το προσχέδιο του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση μετά την συνάντηση του οικονομικού επιτελείου (Δραγασάκης, Βαρουφάκης κ.α.) το βράδυ της Πέμπτης.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

 

Η πεποίθηση που φαίνεται να υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση ότι η απειλή της χρεοκοπίας αποτελεί διαπραγματευτικό “όπλο” που μπορεί να εξισορροπήσει την έλλειψη οικονομικής και πολιτικής δύναμης της χώρας μας είναι αβάσιμη και λανθασμένη, υποστηρίζει σε άρθρο του στο Project Syndicate ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Institute for New Economic Thinking Ανατόλ Καλέτσκι.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν πολλοί κρατικοί φορείς για να πληρώσουν αναδρομικά την εργασία που τους παρείχαν χιλιάδες νέοι μέσα από προγράμματα stage και συμβάσεις μαθητείας του ΟΑΕΔ. Μετά από προσφυγή επτά ατόμων, το Εφετείο έκρινε ότι οι συμβάσεις μαθητείας υπέκρυπταν εξαρτημένη εργασία ορισμένου χρόνου.

ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ (ΣΤ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)

 

Έξι μήνες πριν από την σταυρική του Θυσία, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, στην γιορτή της Σκηνοπηγίας, πήγε στα Ιεροσόλυμα, μολονότι γνώριζε, ότι οι άρχοντες των Ιουδαίων ζητούσαν να τον θανατώσουν, και κήρυττε μέσα στο περίβολο του Ναού.  Βγαίνοντας, είδε ένα τυφλό να κάθετε σε μιά γωνιά και να ζητά ελεημοσύνη. 

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Σε μια σημαντικότατη αποκάλυψη αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών προχώρησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ Η ΜΟΣΧΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

 

Την ενίσχυση των στρατευμάτων της στην Κριμαία προανήγγειλε η Ρωσία. Όπως δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντερ Γκρούσκο, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Μόσχας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει την επέκτασή του στην ανατολική Ευρώπη, η Μόσχα θα απαντήσει με ενίσχυση παρουσίας της στην χερσόνησο που πρόσφατα προσάρτησε.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Τα ρατσιστικά και φασιστικά φαινόμενα στο σχολικό περιβάλλον και η επίδραση τους στα μέλη της μαθητικής κοινότητας απασχόλησαν το σεμινάριο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με την παρουσία του ομότιμου καθηγητή παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, Γιώργου Τσιάκαλου.

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Το εσωκομματικό θερμόμετρο ανέβασε κατακόρυφα η Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην Πολιτική Γραμματεία με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από τη συνεδρίασή της.