16 Μαΐου, 2015

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΗΝ 32η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, με το ενδιαφέρον όλου του κόσμου να βρίσκεται στον τρόπο που η χώρα βιώνει την κρίση και το εάν θα καταφέρει να ανακάμψει.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Στη Σαντορίνη (έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων) ευρίσκεται από χθες Παρασκευή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA

 

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης

Για την αριστεία
«Μία φράση που έλεγε την αριστεία ρετσινιά  λέχτηκε εν τη ρύμη του λόγου μου στις προγραμματικές δηλώσεις και έγινε σύνθημα,  ήταν υπερβολική φράση αλλά όλοι κατάλαβαν τι ήθελα να πω και να σας το εξηγήσω: Στο καλό σχολείο ο δάσκαλος αναγνωρίζει σε κάθε μαθητή ταλέντα και δεξιότητες, κατανοεί τα προβλήματά του από το οικογενειακό περιβάλλον, ώστε να βοηθήσει τους  πιο αδύνατους μαθητές.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

 

Απέναντι από τις ακτές της Κερύνειας, στο Άκκιουγιου, ξεκίνησε στις 14 Απριλίου σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα του Αττίλα, με ρωσικό σχέδιο.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Μήνυμα σε όσους ενδεχομένως σκέφτονται ανταρσία εν όψει της συμφωνίας με τους δανειστές στέλνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Θα κριθούμε όχι από το τι λέμε στα τηλεπαράθυρα, αλλά το τι θα πράξουμε στο Κοινοβούλιο» σημειώνει, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το μαρτύριο της οικονομικής ασφυξίας φτάνει στο τέλος του.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ: ΔΙΚΑΙΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

 

"Δίκαιη απαίτηση" χαρακτηρίζει Γερμανός δικαστής του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου τις διεκδικήσεις της Ελλάδας περί των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, σύμφωνα με δηλώσεις που φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ

 

«Πολύ δύσκολα θα πάει πίσω η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού», σύμφωνα με πηγές που έχουν άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι το αίτημα της Αθήνας για μετάθεση των όποιων παρεμβάσεων μετά από τις νέες Αναλογιστικές Μελέτες, είναι στον «αέρα».

ΕΝΑΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΑΣ

 

Να επενδύσει στην Ελλάδα θέλει η εταιρεία APM Terminals που ανήκει στον όμιλο Moller-Maersk,της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως.

«ΔΑΠΑΝΗΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

 

Η εμπιστοσύνη μετράει. Το πιο δαπανηρά πολιτικά λάθη είναι αυτά που διαλύουν την εμπιστοσύνη. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα από τα λίγα πράγματα που έχει κάνει η νέα ελληνική κυβέρνηση μέχρις στιγμής». Με μια πύρινη ανάλυσή της, η τράπεζα Berenberg ρίχνει την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην Ελλάδα.