11 Μαΐου, 2015

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΙΡΕΤΙΖΟΝ ΦΑΝΑΡΙ

 
Εθρηνήσαμεν υμίν, ότι πορεύεσθε εν βουλή ασεβών και εν οδώ αμαρτωλών,
 καθήμενοι επί καθέδρας λοιμών, και ουκ εκόψασθε. Ουαί υμίν όφεις, γεννήματα 
εχιδνών, πως φύγητε από της κρίσεως της γεένης; Τύρω και Σιδώνι ανεκτότερων 
εν ημέρα κρίσεως. (Ματθ. 11,17 & 23,33 Ψαλμ. 1,1. Επ/λή Α΄ Ιωάν. 2,8)

Πριν ακόμη εκλεγεί, ο κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Οικουμενικός Πατριάρχης, είχε γίνει κρούση, για τον κίνδυνο που ελλόχευε η εκλογή του για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Α.Α. ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΧΑΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Φίλη για τη μεταφορά τoυ ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", ο διευθυντής Τύπου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης τόνισε: 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ «ΣΕ ΜΙΣΩ» ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ;

 

Πολύ συχνά στην εφηβεία, αλλά και σε πιο μικρές ηλικίες το παιδί μπορεί να πει στους γονείς του «Σε ΜΙΣΩ!» Γεγονός που μπορεί να σοκάρει, θυμώσει, φοβίσει τους γονείς. Για αυτό το λόγο οι γονείς πρέπει να καταλάβουν τι εννοεί το παιδί όταν λέει κάτι τέτοιο.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 

Με ιδιαίτερες τιμές υποδέχθηκαν στην Αθήνα το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας. Το ιερό λείψανο έφθασε στον Εθνικό Αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, o οποίος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Φαναρίου και τον Εκπρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την ευλογία να μεταφερθεί το σκήνωμα της Αγίας στην Ελλάδα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: «Μπορούμε να κλείσουμε τις διαφωνίες στο Αιγαίο και να αναπτύξουμε περισσότερο τις οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Sabah. Αναφερόμενος στα θέματα σταθερότητας και ασφάλειας είπε: «Υπάρχουν τομείς που μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις με την Τουρκία. Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Πολλές φορές τα συμφέροντά μας συμπίπτουν. Στις περιπτώσεις που δε συμπίπτουν, θα αναζητήσουμε ένα σημείο εξόδου».

«ΚΑΘΑΡΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΕΜΠΟΛΑ Η ΛΙΒΕΡΙΑ

 

Η Λιβερία κηρύχτηκε το πρωί του Σαββάτου ελεύθερη από τον ιό Έμπολα καθώς πέρασαν 42 ημέρες χωρίς να καταγραφεί κάποιο νέο κρούσμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε τηλεοπτικό μήνυμα του προς τους πολίτες της χώρας, αναφέρθηκε εκτενώς στις συγκρούσεις που διεξήχθησαν χθες και σήμερα, μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας», σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Αναβρασμός επικρατεί στις Βρυξέλλες, καθώς ο επικεφαλής της Κομισιόν ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Τετάρτη το σχέδιό του για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη από χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Αρκετές χώρες δεν συμφωνούν με τις θέσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ περί αλληλεγγύης και ανοίγματος νόμιμων οδών για την οικονομική μετανάστευση, επιθυμώντας το συγκεκριμένο ζήτημα να παραμείνει αποκλειστική αρμοδιότητα του Νότου.

ΝΤΑΤΣΙΤΣ: «ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ»

 

Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για πιθανή μεταφορά των ένοπλων συγκρούσεων από το Κουμάνοβο στη νότια Σερβία, απεφάνθη το κυβερνητικό γραφείο για τον συντονισμό των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, σε έκτακτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

ΟΗΕ: «ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ»

 

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της πόλης Σάαντα στην Υεμένη παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, δήλωσε την Κυριακή ο Συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τη χώρα.