10 Μαΐου, 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ 2015

 

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι μια ευκαιρία να της δείξουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, την αγάπη του υιού ή της κόρης στη μητέρα μας. Η Γιορτή της μητέρας. Αυτό είναι κάτι που καλό θα είναι να το θυμόμαστε και να το κάνουμε όχι μόνο εκείνη την μέρα, όπως εκείνη μας δείχνει την δική της αγάπη κάθε στιγμή.

ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Με τιμές αρχηγού κράτους θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».Ο Mητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος θα είναι ο πρώτος που θα «υποδεχθεί» την Αγία επί ελληνικού εδάφους. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

(ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) ΕΞΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πολύωρων ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και «τρομοκρατικής ένοπλης ομάδας» σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, γνωστοποίησε πριν από λίγο η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η αστυνομία.

«ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ»

 

«Οι δυνάμεις που διαθέτει η Ευρώπη ζημιώνονται από την υπερβολική λιτότητα», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, σε παρέμβασή του για τα εξήντα πέντε χρόνια από την «Διακήρυξη Σουμάν».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συνεδριάζει εκτάκτως το κυβερνητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα πριν από το Eurogroup, από το οποίο η κυβέρνηση αναμένει αναγνώριση της προόδου στις διαπραγματεύσεις.

ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ (Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)

 

Κυριακή της Σαμαρείτιδος σήμερα καί τό Εαγγέλιο μς μιλ γιά μία δίψα, γιά μία αώνια λλειψη το νθρώπου. ναζήτηση ατή, λλά καί κανοποίησή της ταν να πό τά μεγαλύτερα ατήματα το νθρώπου λα τού  τά χρόνια.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ

 

Συνεχίζονται οι ένοπλες συρράξεις σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, μεταξύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και μεγάλης ένοπλης ομάδας που εικάζεται ότι αποτελείται από Αλβανούς.

ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Με δύο προααπαιτούμενα (prior action) για την εκταμίευση της επόμενης δόσης φαίνεται να ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την επικαιροποίηση του μνημονίου για το χρηματοπιστωτικό τομέα.

«ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΣΤΑΛΗ E MAIL ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Η ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

 

Ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας.

ΤΟΥΣ 62 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ

 

Συνολικά 50 κρατούμενοι και 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ξέσπασαν ταραχές σε μια φυλακή του Ιράκ, ενώ δεκάδες κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας.