09 Μαΐου, 2015

ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ

 

Ο μικρότερος από τους Τιτάνες, μυθικός Κρόνος, ήταν πονηρός και φιλόδοξος. Ανέτρεψε τον πατέρα του και επειδή φοβόταν την ίδια μοίρα, κατάπινε τα παιδιά του. Μόνο ο Δίας, το τελευταίο του παιδί, επέζησε, ο οποίος τελικά τον δηλητηρίασε. Οι παιδοκτονίες διαπράχθηκαν για την εξουσία.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ 30% ΣΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Σημάδια κατάρρευσης στη θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους πολίτες παρουσιάζονται στα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Marc, βάση των οποίων, θετικά και μάλλον θετικά κρίνει το έργο της το 53,2% έναντι του 83,6% του Φεβρουαρίου.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ......ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ''ΠΑΖΑΡΙ''

 

Με την ελληνική κυβέρνηση να αισιοδοξεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις Βρυξέλλες να δηλώνουν ότι υπάρχει σημαντική απόσταση προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία. Στόχος της Αθήνας είναι να ξεκλειδώσει η δόση των 7,2 δισ. ευρώ με το χρόνο να εξαντλείται και τη ρευστότητα να πιέζει. 

Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

 

Η Μέρκελ δίνει στον Τσίπρα 50 δις ευρώ με επιτόκιο 0,5%, με προυπόθεση να διώξει ο Αλέξης το ΔΝΤ (που επέβαλλε στην Ελλάδα ο ΓΑΠ) και να αποπληρώσει και την ΕΚΤ. Εάν ο Τσίπρας δεχθεί την πρότασή της θα έχει να κάνει μόνο μαζί της! Από την άλλη η Λαγκάρντ προτείνει κούρεμα του χρέους (ώστε να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι) και οι Αμερικανοί βάζουν εκβιαστικά διλήμματα στον πρωθυπουργό!

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Για τον Ιούνιο φαίνεται πως μετατίθεται η οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των εταίρων και της Ελλάδας, αφού στο Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαΐου όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μόνο μια κοινή δήλωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα αναγνωρίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά θα ξεκαθαρίζει ότι μένουν ακόμη πολλά να κλείσει η διαπραγμάτευση. Ανάσα ρευστότητας προσδοκά η Αθήνα.

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΘΗΝΑΣ-ΜΟΣΧΑΣ

 

Αντιρρήσεις και ανησυχίες για την πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει σε συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό Turkish Stream εξέφρασε ο απεσταλμένος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Άμος Χοχστάιν. Ο κ. Χοφστάιν βρίσκεται στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, τον Νίκο Παππά και με τον υπουργό Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σε δήλωσή του είπε χαρακτηριστικά πως συμφωνήσαμε σε περισσότερα πράγματα απ' όσα διαφωνήσαμε», και προσέθεσε ότι «μιλήσαμε επίσης για τον αποκαλούμενο Turkish Stream», τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει μέρος της λύσης στο θέμα της ενέργειας.

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

 

Στο 25,7% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015, σημειώνοντας μικρή πτώση σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

OΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ

 

Περίπου 2 χρόνια μετά το μαύρο, αναβρασμός επικρατεί σχετικά με το πότε η ΕΡΤ θα δώσει και πάλι... σήμα στη μικρή οθόνη. Ήδη η Βουλή έχει δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ωστόσο καθοριστικό βήμα στην όλη διαδικασία είναι η επιλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν στο Δ.Σ. θα επηρεάσουν αποφασιστικά τις αλλαγές στη λειτουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Το αποτέλεσμα των βρετανικών βουλευτικών εκλογών, τις οποίες κέρδισαν σήμερα οι Συντηρητικοί, ήταν ένα θεαματικό χαστούκι για το Εργατικό Κόμμα, αλλά και για τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων τα οποία είχαν όλα προβλέψει ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα.