08 Μαΐου, 2015

ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ; Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

 

Οι τελευταίες τραγωδίες των προσφύγων αποτυπώνουν δυστυχώς τη νέα πραγματικότητα στην Μεσόγειο. Οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη βρίσκονται σε έξαρση: το 2014, πάνω από 276.000 μετανάστες εισήλθαν στην ΕΕ, αριθμός μεγαλύτερος κατά 155% σε σχέση με το 2013.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ολοσχερή καταστροφή υπέστησαν οι αμπελώνες Σουφλίου Έβρου από την καταιγίδα και τη χαλαζόπτωση που έπληξαν την περιοχή το βράδυ της Πέμπτης. Το μπουρίνι προκάλεσε προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, που πλέον αποκαταστάθηκε, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα.

ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ -ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

 

Επεισόδιο σε βάρος του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο χωριό Πεθελινό των Σερρών. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του κ.Σαμαρά στη Βόρεια Ελλάδα μία ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε φραστικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να γίνουν δύο προσαγωγές.

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΗΜΕΡΑ «ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ

 

Έχουν υπάρξει πολλές καθοριστικές ημερομηνίες για την Ελλάδα και τους δανειστές της. Κατά τον αρθρογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, αυτή φαίνεται να είναι η καταληκτική και φαίνεται πως πλησιάζει. Αναφέρεται στις τωρινές διαπραγματεύσεις, αλλά και σε εκείνες του καλοκαιριού που θα περιλαμβάνουν, αναγκαστικά, ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 14 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ «ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

 

Μετά από 100 ημέρες διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδεχθεί ότι γίνεται αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ότι κάποιες «κόκκινες γραμμές» καταργούνται. Υποχωρήσεις έκαναν από την πλευρά τους και οι εταίροι και έτσι μάλλον βρέθηκε η χρυσή τομή σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι φόροι όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ.

ΕΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

 

Έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Οι τρεις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και οι άλλοι τρεις στο Αττικό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους τρεις εργαζομένους που έχουν μεταφερθεί τραυματίες στο Θριάσιο, δύο Ελληνες και ένας Αλβανικής καταγωγής, ο τελευταίος είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς έχει εγκαύματα στο 70% του σώματός του, αναπνευστική ανεπάρκεια και έχει ήδη διασωληνωθεί.