07 Μαΐου, 2015

ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

 

Το Reuters μετέδωσε την είδηση: "Ως χειρονομία καλής θέλησης, ένας ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας ιδιωτικοποίησης δήλωσε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να ολοκληρώσει μια συμφωνία για € 1.2 δις με τη γερμανική Fraport που αναλαμβάνει τους περιφερειακούς αερολιμένες και να ανοίξει εκ νέου υποβολή προσφορών για την πλειοψηφία των μετοχών στο λιμάνι του Πειραιά."

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Για τις 12 Μαΐου διεκόπη η δίκη της ΧΑ, η οποία θα συνεχιστεί στην ίδια αίθουσα, παρά τις αντιδράσεις και τα αιτήματα όλων των παραγόντων της δίκης, καθώς και του δημάρχου κορυδαλλού, που ζήτησαν να μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα.

ΤΡΥΠΑ 10,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΗΣ LUFTHANSA

  

Η Lufthansa προειδοποίησε χθες για την “επείγουσα” ανάγκη να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο ο γερμανικός αεροπορικός όμιλος χορηγεί συνταξιοδοτικές παροχές στους υπαλλήλους του, καθώς το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων οδήγησε το συνταξιοδοτικό της έλλειμμα στα ύψη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ταλαιπωρία περιμένει ξανά τους επιβάτες του Μετρό οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο, καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα αναγκάζει τους οδηγούς των συρμών να τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Την υπερψήφιση των άρθρων που καταργούν την Τράπεζα Θεμάτων και επαναφέρουν ως μέσο όρο προαγωγής στο Λύκειο το 9,5 πρότεινε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

 

Πάνω από 120 άνθρωποι – οι περισσότεροι άμαχοι – σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις σε όλη την Υεμένη, σύμφωνα με σωστικά συνεργεία και πηγές των ανταρτών Χούτι, καθώς ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις στα καύσιμα μπορεί να παρεμποδίσουν την αποστολή βοήθειας.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

 

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάχθηκε, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του βελγικού περιοδικού Le Vif/L’Express, ο τέως πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου Λυκ Κοέν, ο οποίος σήμερα είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ»

 

Η Καγκελάριος Άγνκελα Μέρκελ κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η στάση της από την αρχή της κρίσης.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΙΣΤΩΤΩΝ

 

Συνεχίζονται σήμερα και πιθανότατα και τις επόμενες δύο ημέρες οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group στις Βρυξέλλες, με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου ως το Eurogroup της 11ης Μαΐου.