06 Μαΐου, 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΨΟΥΣ 200 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

 

Η Ελλάδα πραγματοποίησε την πληρωμή ύψους 200 εκατ. ευρώ που όφειλε προς το ΔΝΤ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, δήλωσε  Έλληνας αξιωματούχος ο οποίος έχει γνώση επί του θέματος.  Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε  ότι η πληρωμή θα γινόταν κανονικά.

ΤΑ ΕΠΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Έχουν γραφτεί και έχουν  ακουστεί κατά καιρούς πολλά σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα ανάλογα με την κατάληξη που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις. Η γερμανική εφημερίδα Die Welt αποφάσισε να αναλύσει επτά συγκεκριμένα σενάρια σημειώνοντας ότι η θέση της Αθήνας θα γίνεται ολοένα και πιο ασταθής αν δεν καταλήξει η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους πιστωτές.

ΑΥΤΟΙ ΟΙ 12 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

 

Μια αναλυτική, ιστορική προσέγγιση της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, επιχειρεί το περιοδικό Politico, που δεν διστάζει να επιρρίψει ευθύνες ακόμα και στον Ουίνστον Τσώρτσιλ και τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ενώ καταλήγει στις 12 «προσωπικότητες» που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα προκάλεσε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι τον Μάρτιο, κι ενώ είχε αναλάβει κυβερνητική θέση, έβγαλε στο εξωτερικό 80.000 ευρώ. Ο κ. Μάρδας έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση, σημειώνοντας ουδέποτε μετέφερε στο εξωτερικό τέτοιο ποσό και πως θα καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού αντίγραφο της δήλωσης πόθεν έσχες που υπέβαλε στις 24 Απριλίου, καθώς και αντίγραφα των τραπεζικών του λογαριασμών.

† ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

 

Το νόημα της εορτής της Μεσοπεντηκοστής: Η Μεσοπεντηκοστή είναι Δεσποτική εορτή και αναφέρεται στην του Θεού Σοφία δηλ. τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Η ημέρα αυτή συνδυάζει τα θέματα, του Πάσχα αφ’ ενός και της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος αφ’ ετέρου, και προετοιμάζει την δόξα της αναλήψεως του Κυρίου, που θα εορτασθεί μετά από 15 ημέρες.

ΤΟ BLACK-OUT ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

 

Στην αεροπορία, όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος αναπτύσσει απότομα μεγάλη ταχύτητα ή επιχειρεί πολύ κλειστές και απότομες “στροφές αποφυγής” του αντιπάλου, αναπτύσσονται πολλά “g” (μονάδα μετρήσεως της επιτάχυνσης της βαρύτητας, χοντρικά...) με αποτέλεσμα οι δυνάμεις που ασκούνται στο ανθρώπινο σώμα να είναι τρομακτικές και με μεγάλες επιπτώσεις.

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

Την αισιοδοξία του για ένα καλό αποτέλεσμα στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μαΐου, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Euronews.«Αυτό που δείχνουν οι προβλέψεις μας είναι ότι, εάν υπάρξει ένα είδος συμφωνίας, εάν επιστρέψουμε στη λογική της συνεργασίας τότε υπάρχει χώρος ελιγμών για μια ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα γιατί τα θεμελιώδη στοιχεία είναι σε καλύτερη κατάσταση» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, υπογραμμίζοντας πως «προϋπόθεση πρώτα από όλα είναι μία συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και πρέπει να την έχουμε οπωσδήποτε και σύντομα».

ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

  

Με την εκλογή του προεδρείου της ολοκληρώθηκε η σημερινή εναρκτήρια συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδηγήσαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης.  Πρόεδρος της Επιτροπής εξελέγη ο Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), αντιπρόεδρος η Χαρά Καφαντάρη (ΣΥΡΙΖΑ) και Γραμματέας ο Νεκτάριος Σαντορινιός (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ εισηγητές από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι βουλευτές Νίνα Κασιμάτη και Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη.