03 Μαΐου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΡΓΟΥΣ

 

Στο Άργος βρίσκεται από χθες  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους.

ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 

Την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων μέσα από μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα επιβεβαιώσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, υπογραμμίζουν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ "ΝΑΙ" ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

 

Πρώτη επίσημη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για την συνέντευξη του προέδρου της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ ο οποίος λέει “ναι” σε ενδεχόμενο καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Επίθεση από τρεις αγνώστους δέχτηκε το πρωί της Κυριακής αστυνομικός της Τροχαίας, που συμμετείχε στα μέτρα για τον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου. Οι άγνωστοι έριξαν γροθιά στον αστυνομικό και απέσπασαν το υπηρεσιακό του πηλήκιο, καθώς και τον ασύρματο. Δεκατέσσερις προσαγωγές.  

ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ (Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)

 

Πρόσωπο θλίψεως κι αφόρητου πόνου, μπορεί να χα­ρακτηρισθεί ο παράλυτος της Βηθεσδά. Τριάντα οχτώ ολόκληρα χρόνια έλιωνε πάνω στο κρεβάτι της εγκατά­λειψης. Εξουθενωμένος από το βάρος της δοκιμασίας, δεν είχε χάσει την ελπίδα του. Περίμενε την επέμβαση τού Θεού. Και να, ήλθε ό Ιησούς! 

OHE: ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑΜΙ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

 

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε χαιρέτισε το διορισμό του Οζντίλ Ναμί στη θέση του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή για το Κυπριακό.

ΚΟΙΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - ΠΩΣ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας και Κίνας αναπτύσσεται διαρκώς και φθάνει στη Μεσόγειο, όπου στα μέσα Μαΐου, όπου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, θα σταλούν από τις δύο χώρες μεγάλες ναυτικές δυνάμεις προκειμένου να διενεργηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά για αρκετές ημέρες.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, παρ’ ότι παραδέχτηκε ότι η χώρα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, πρόσθεσε ότι, αν και ακόμη η Ελλάδα δεν έχει αποσαφηνίσει τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις, «βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».

ΤΟ GREXIT ΘΑ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

 

«Ένα Grexit θα ταπείνωνε τη Γερμανία στην Ευρώπη» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε κεντρικό της άρθρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, τότε τα εναπομείναντα μέλη της θα αναγκαστούν να προχωρήσουν περισσότερο στην ολοκλήρωσή τους. Γι’ αυτό τον σκοπό θα χρειάζονταν δραστικά μέτρα τα οποία δεν θα χαροποιούσαν το Βερολίνο.