02 Μαΐου, 2015

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος των νομικών αλλά και των φυσικών προσώπων. Η φετινή υποβολή πάντως των δηλώσεων, περιέχει μεγάλες δυσκολίες αλλά και παγίδες, καθώς για την συμπλήρωσή τους, απαιτούνται έως και 55 δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία).

ΣΧΕΔΙΟ Β ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Σε σχέδιο Β΄ για την Ελλάδα, με «χρεοκοπία και ανθρωπιστικό πρόγραμμα», αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα του Τορίνο «Λα Στάμπα», σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο. Η δημοσιογράφος Τόνια Μαστρομπουόνι αναφέρει ότι «μια από τις πιθανότητες τις οποίες εξετάζουν στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη είναι μια χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, με την υιοθέτηση ενός είδους μίνι επιταγών εσωτερικής χρήσης, σε συνδυασμό με ένα "ανθρωπιστικό σχέδιο", ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα απέτρεπε μια πιθανή κατάρρευση των τραπεζών και θα προσέφερε εγγύηση παροχής βοηθειών προς τον ελληνικό πληθυσμό».

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ 183 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

 

Κονδύλια ύψους 183 εκατομμυρίων ευρώ εισέπραξε η Ελλάδα από τα μέσα Μαρτίου, από ευρωπαϊκές πηγές, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα Ομάδα Δράσης, με τη συμμετοχή από ευρωπαϊκής πλευράς του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις και από ελληνικής, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκου Χουντή.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ξεκινά το Σάββατο η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος. Για την Κυριακή 3 Μαΐου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προτείνει να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα. Όχι στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή λέει η ΕΣΕΕ.

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟ… GREXIT

 

Τη δική της μικρή Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει η Αυστρία, το ομόσπονδο κρατίδιο Καρινθίας που βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι δεν θα πτωχεύσει. Βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών για να λάβει έκτατο δάνειο 343 εκατ. ευρώ για να αποφύγει τη στάση πληρωμών για μισθούς και συντάξεις.

ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Το είπε «ευγενικά» και έμμεσα ο Αμερικανός υπουργός, ωστόσο, αυτό που εννοούσε ήταν απλό: Οι Αλβανοί παράγουν πολλούς τζιχαντιστές, δυσανάλογα πολλούς σε σχέση με τον πληθυσμό τους.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

Με ένα αιχμηρό κείμενο η Telegraph προειδοποιεί την Αθήνα ότι το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του και θα αναγκαστεί να συνθηκολογήσει και να παραδεχθεί την ήττα της. «Μετά από τρεις μήνες έντονων συνομιλιών, ψεύτικες ελπίδες και απειλές περί χρεοκοπίας, το φινάλε του παιχνιδιού της Ελλάδας πλησιάζει» γράφει η εφημερίδα και ξεδιπλώνει τα δεδομένα.

BILD: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΟΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ

 

Άρθρο που φέρει τον τίτλο «Σοκάρει ο Τσίπρας με την απόπειρά του για εκβιασμό» φιλοξενεί στις σελίδες της η σημερινή Bild.