01 Μαΐου, 2015

ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

 

Και ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον αν η σημερινή ημέρα είναι αργία ή απεργία, εμείς κάνουμε μία αναδρομή στο πολύ μακρινό παρελθόν για να ανακαλύψουμε μαζί τις ρίζες αυτής της γιορτής που υποδέχεται τον Μάη, τον μήνα που η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Η έξοδος από τα μνημόνια και η ρήξη με την ΕΕ είναι το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημ.Κουτσούμπας προσερχόμενος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Συντάγματος.

1.170 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

 

Ο χάρτης της Ελλάδος που δημοσιεύτηκε το 1946, συνοδεύοντας δύο βιβλία, το "Καταστραφείσαι πόλεις και χωρία της Ελλάδος 1940 - 1945" και το "Καταστροφαί Οικισμών" αναπαριστά το μέγεθος της καταστροφής της Ελλάδας, την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, απεικονίζοντας τα 1.170 καμένα χωριά που έκαψαν οι Γερμανοί.

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΣΤΕ: "ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ Η ΡΗΤΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ"

 

Με μία απόφαση «βόμβα» το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις των συντάξεων και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το «χαρτί» αναμένεται να το εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς», οι οποίοι συνεχίζουν να ζητούν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

ΟΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΙ! Ο ΘΕΙΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΝΗΨΙΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

 

Ο θείος κυνηγούσε “τους κομμουνιστάς”. Και ο ανηψιός τα ΄φερε έτσι η ζωή να προσπαθεί να σώσει την χώρα από την οικονομική καταστροφή με κυβέρνηση της Αριστεράς.

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: «ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ»

 

«Υπάρχουν θερμοκέφαλοι που με φωνάζουν Τούρκο στο δρόμο», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο της χτεσινής συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του τουρκικού γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Αθήνας, αναφερόμενος στις προσπάθειες που επιχειρεί από το 2011 για διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και πόλεις της Τουρκίας.

FT: ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

 

Η ελληνική κυβέρνηση πάλεψε την Πέμπτη να ολοκληρώσει την καταβολή των συντάξεων σε περισσότερους από 2 εκατ. συνταξιούχους, παρότι υποστήριξε ότι ένα «τεχνικό πρόβλημα» ήταν η αιτία της καθυστέρησης.