28 Απριλίου, 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ SPIEGEL ONLINE

 
 

Σε μία σπάνια, και ασυνήθιστη συνέντευξη για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας σε μέσον ενημέρωσης, και δη της αλλοδαπής, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπόσχεται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλα τα χρέη της, και ταυτόχρονα ασκεί έντονη κριτική για τα προγράμματα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα, και θεωρεί ότι «μερικά από αυτά υπερβαίνουν τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΜΕ ΕΕ ΕΚΤ ΚΑΙ ΔΝΤ

 

Υψηλόβαθμα στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, προειδοποιούν την Ελλάδα να προχωρήσει στις συζητήσεις με τους πιστωτές της και ζητούν από την Αθήνα να παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου τελέσθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΕΠΛΗΞΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΑΚΙΝΤΖΙ

 

Προτού ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα ο νεοεκλεγείς ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θεώρησε σκόπιμο να τον επιπλήξει δημοσίως για να του υπενθυμίσει ποιος είναι ο ισχυρός στις σχέσεις Άγκυρας - Τουκοκυπρίων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς το πρωί στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ με τους ασφαλισμένους να σχηματίζουν ουρές για να προχωρήσουν στη ρύθμιση των χρεών τους.

ΤΟ ΚΕΝΤΡOΔΕΞΙΟ CIUDADANOS ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ PODEMOS

 

To νεόκοπο ισπανικό κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos (Πολίτες), που τάσσεται υπέρ μιας «μετριοπαθούς αλλαγής», προηγείται του αριστερού Podemos (Μπορούμε) στην πρόθεση ψήφου ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη του 2015 στην Ισπανία, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

FOCUS ΚΑΙ BILD: ΚΡΥΦΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

«Κρυφή λίστα μεταρρυθμίσεων» ύψους 7,2 δισ. ευρώ για να λάβει τη δόση του 2ου προγράμματος διάσωσης έχει ετοιμάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη σημερινή έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναδημοσιεύει ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Focus.

ΣΕ ΔΙΚΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ 32 ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

 

Αρνήθηκε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναιρέσει το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για την υπόθεση «διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της  προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων» επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου με το οποίο παραπέμπονται οριστικά σε δίκη 32 άτομα, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικά πρόσωπα δεύτερης γραμμής κλπ.

ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την κατάσταση στην Ελλάδα, όπως και την πολιτική αστάθεια, θεωρεί πιθανό εχθρό της  οικονομικής ανάκαμψης της Ισπανίας ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι. «Αυτή τη στιγμή, διακρίνω ως εχθρούς της ανάκαμψης στην Ισπανία την πολιτική αστάθεια, αυτή είναι ένας πιθανός εχθρός της ανάκαμψης, και στη συνέχεια, την Ελλάδα», δήλωσε συγκεκριμένα ο  Ραχόι στη Μαδρίτη, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν σε ένα μήνα.