27 Απριλίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝΤΕΣ ΙΕΡΕΙΣ

 

"Όταν οι ρίζες θεριέψουν και η παράδοση προχωρήσει θα γεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή των αφυπηρετησάντων ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.  

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΕΡΚΕΛ

 

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμπ αναφέρονται σήμερα Δευτέρα αρκετές γερμανικές εφημερίδες.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΜΑΧΗΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ

 

H πολεμική αεροπορία της Συρίας ενέτεινε σήμερα τους βομβαρδισμούς εναντίον της στρατηγικής σημασίας πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ ένα 24ωρο αφότου την κατέλαβαν μαχητές της Αλ Κάιντα και αντάρτες που έχουν συμμαχήσει μαζί τους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με τον Αργύρη Σφουντούρη, επιζήσαντα της σφαγής του Διστόμου θα συναντηθεί στις 4 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό Spiegel, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαιώνει πως η Ελλάδα θα πληρώσει «μέχρι το τελευταίο σεντ» το χρέος της ενώ τονίζει ότι «σε ορισμένα θέματα, η Ευρώπη θα πρέπει να παίρνει πολιτικές αποφάσεις και να παρακάμπτει τους τεχνοκράτες».

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

«Ήρθε η ώρα να πάρει ο πρωθυπουργός πάνω του τη διαπραγμάτευση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για λύση κοινής αποδοχής μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΧΩΡΑ»

 

Στην Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγήν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέβιντ Κάμερον σε προεκλογική του ομιλία στο Yeovil.

ΜΠΑΡΑΖ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ - 22 ΝΕΚΡΟΙ

 

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ την Κυριακή λόγω μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές στο πρακτορείο Reuters.

«Η ΔΥΣΗ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ»

 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει τη «βαθιά πεποίθηση» ότι η Ρωσία δεν παραβιάζει τους κανόνες του παιγνιδιού στη διεθνή σκηνή, αντίθετα με τη Δύση, και ότι οι κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της χώρας.