26 Απριλίου, 2015

«ΣΧΕΔΙΟ Β'» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ FED

 

Καθώς τελειώνει η «άμμος της κλεψύδρας» όσον αφορά στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, αίσθηση έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου περί δηλώσεων ή υπαινιγμών Ευρωπαίων υπουργών περί ενός «Σχεδίου Β'» για την Ελλάδα, σε περίπτωση ναυαγίου των συνομιλιών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.200 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

Πάνω από 2.200 είναι οι νεκροί από τον σεισμό του Σαββάτου στο Νεπάλ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, καθώς διασώστες σκάβουν ακόμα και με τα γυμνά τους χέρια για τη διάσωση εγκλωβισμένων και την ανάσυρση πτωμάτων.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:«Ο τρόπος χειρισμού της διαπραγμάτευσης δημιουργεί το ερώτημα αν η κυβέρνηση θέλει ή όχι μια λύση σε συνεργασία με την Ευρωζώνη» ή «μήπως προτιμά ένα αδιέξοδο που θα της επιτρέψει να χαράξει τη δικής της διέξοδο;», αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΠΟΥΤΙΝ

 

Η Τουρκία "απέρριψε" και "καταδίκασε" σήμερα τις δηλώσεις που έγιναν κατά τις τελετές για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων στο Γερεβάν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επεσήμανε ότι τίποτε δεν θα μπορούσε "να δικαιολογήσει τις μαζικές σφαγές".

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ (Γ' ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)

Τo Ιερό ευαγγελικό ανάγνωσμα, της σημερινής Κυριακής των Μυροφόρων, κάνει λόγο για την επίσκεψη των Μυροφόρων γυναικών «λίαν πρωί της μιας Σαββάτων» στο μνημείο, όπου συναντήθηκαν με τον Άγγελο και άκουσαν το χαρμόσυνο άγγελμα «ηγέρθη ούκ έστιν ώδε». δικαιολογημένα ο υμνωδός σχολιάζει· «φύσις ασθενής τήν ανδρείαν ενίκησεν ότι γνώμη συμπαθής τώ Θεώ ευηρέστησε».

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

 

Είμαι βαθιά συντηρητικό άτομο. Και δυσκολεύομαι αφάνταστα ν’ αλλάξω συνήθειες χρόνων. Έτσι κάνω και με το κούρεμα. Έχω έναν κουρέα-κομμωτή στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο παλιό μου γραφείο και παρόλο που μετακόμισα στα περίχωρα εδώ και δέκα χρόνια, εξακολουθώ να κουρεύομαι στον ίδιο. Και επειδή εκτός από συντηρητικός, είμαι και αμελής, αναβάλω συνεχώς το κούρεμα και τελευταία πάω μια με δύο φορές τον χρόνο.

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

 

Η ιαπωνική κυβέρνηση επιμένει στην εκμετάλλευση της πυρηνικής ενέργειας, παρά την τραγική εμπειρία της Φουκουσίμα, σε χαμηλότερο πάντως ποσοστό διείσδυσης που θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 22% επί του ενεργειακού μείγματος της χώρας ως το 2030. Ως την ίδια περίοδο θα ενισχυθούν οι ΑΠΕ που θα καλύψουν το ένα τέταρτο της κατανάλωσης μέχρι εκείνη την περίοδο.

ΕΞΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΠ

 

Την εξαίρεση των πανεπιστημίων από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να μην μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ικανό χρόνο διαβούλευσης για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει ευρεία γκάμα αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ζητούν ομόφωνα οι πρυτάνεις.

ΤΟ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ 3" ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Η Ευρώπη πρέπει να βρει ένα νέο σύστημα για τους αιτούντες άσυλο, από τη στιγμή που οι σημερινοί κανόνες, το λεγόμενο "Δουβλίνο", δε λειτουργούν πλέον, παραδέχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Μπρέμερχαφεν της Γερμανίας.