23 Απριλίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Στο Κάιρο βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, για την τελετή θυρανοιξίων της ιστορικής μονής Αγίου Γεωργίου, της Ροτόντα της Ανατολής και των εγκαινίων του εκκλησιαστικού μουσείου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ «ΑΓΕΦΥΡΩΤΕΣ» ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Για αγεφύρωτες διαφορές σε ορισμένους τομείς των συνομιλιών κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη και παραπέμπουν και πάλι σε πολιτική διαπραγμάτευση. Αρχής γενομένης από το σημερινό ραντεβού που έχουν κλείσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, αλλά και των επαφών που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με τους ομολόγους του στο Eurogroup της Παρασκευής, η Αθήνα προσβλέπει να υπάρξει κοινός τόπος σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕLA ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

 

Η HuffPost Greece με τίτλο «Το μεγάλο στοίχημα της Κύπρου», σκιαγραφεί εύστοχα το δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης του νησιού από την πανωλεθρία του 2013. Το κυπριακό προηγούμενο θεωρώ πως μπορεί να διαφωτίσει τις μεθόδους (ή μεθοδεύσεις, αναλόγως οπτικής γωνίας) αντιμετώπισης μη συστημικών κρίσεων στο ευρωσύστημα.

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EEAI ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», ΤΟΝ ΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 
  
Με κοινό στόχο την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών υγείας προχώρησαν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) και τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου αλλά και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με αίτημα για ριζικές αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η οποία συνέρχεται υπό το βάρος των αλλεπάλληλων ναυτικών τραγωδιών με θύματα εκατοντάδες πρόσφυγες.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Ο μαραθώνιος του Brussels Group ολοκληρώθηκε, αλλά ακόμη υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Νίκος Θεοχαράκης, παραδέχθηκε ότι το θέμα της συμφωνίας της Αθήνας με τους δανειστές αποτελεί πολιτική απόφαση.

† ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ

 

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε μεταξύ των ετών 280-285 μ.Χ., στην περιοχή της Αρμενίας, από τον Έλληνα Συγκλητικό, στρατηλάτη στο αξίωμα, κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, Γερόντιο. Εκεί, σε ένα μοναστήρι της περιοχής, ο Άγιος δέχθηκε το Μυστήριο του Βαπτίσματος και έγινε μέλος της Εκκλησίας. Ο πατέρας του Αγίου, Γερόντιος, καταγόταν από πλούσια και επίσημη γενιά της Καππαδοκίας.

«ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ»

 

Ο μεγαλύτερος εχθρός της ασφάλειας της Ρωσίας είναι το Ισλαμικό Xαλιφάτο και όχι οι ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, παρά τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχα εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2015 «ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΚΕΡΙ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε την Τρίτη ότι είναι αδήριτη ανάγκη να δοθεί μια λύση στο Κυπριακό και τόνισε ότι θεωρεί πως είναι εφικτή η επίτευξη προόδου στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν εφέτος.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ 47 ΔΙΣ Κ.Μ. ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Gazprom ανακοίνωσε πως θα εγγυηθεί την τροφοδοσία με έως και 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικό αέριο στην Ελλάδα, μετά την κατασκευή του αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.  Ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ επιβεβαίωσε τη συμφωνία. 

ΑΝΑΣΑ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΣΩ ELA

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αυξήσει το όριο πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας ELA κατά 1,5 δισ. ευρώ.