22 Απριλίου, 2015

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ

 

Η κυβερνητική ηγεσία διαπιστώνει ότι η πολιτική που εφάρμοσε έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και πιστωτών λειτουργεί σαν μπούμερανγκ. Η λεγόμενη επιθετική διαπραγμάτευση δεν οδηγεί πουθενά γιατί η Ευρωζώνη  ακόμη και οι υπερχρεωμένες χώρες που οδηγήθηκαν αναγκαστικά σε μνημόνιο - πηγαίνει πολύ καλύτερα βάσει συγκεκριμένων κανόνων που δεν δέχονται να αλλάξουν οι άλλες 18 κυβερνήσεις.

ΑΠΟ ΤΟ 2009 Η FRONTEX ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μπορεί κάποιοι στην κυβέρνηση να θεωρούν πως οι παράνομα εισελθόντες μετανάστες στη χώρα μας απλώς λιάζονται στην Ομόνοια, αλλά η αλήθεια τους διαψεύδει. Οι άνθρωποι αυτοί, και άλλοι σαν αυτούς στην Ιταλία ή την Ισπανία, που άθελά τους έχουν γίνει το αντικείμενο αντιπαράθεσης Βορρά-Νότου στην Γηραιά Ήπειρο, κάθε άλλο παρά λιάζονται απλούστατα γιατί δεν έχουν στον ήλιο μοίρα! 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Άμεση συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η ΚΕΔΕ, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο συμφωνίας με την κυβέρνηση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Με αφορμή την παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ.Μάρδα ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους για τον Απρίλιο, οι δήμαρχοι τονίζουν ότι «οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτούν εθνική συνεννόηση και συνεργασία».

ΤΟ ΔΝΤ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Αντί να απαιτεί την αποπληρωμή και περαιτέρω λιτότητα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αναγνωρίσει την ευθύνη του για την κατάσταση της χώρας και να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους, αναφέρει σε άρθρο του στο Bloomberg o καθηγητής του Princeton University Ashoka Mody.

Η ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η Ελλάδα πρότεινε στη Ρωσία να συμμετάσχει στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και η Μόσχα αντιμετωπίζει με ενδιαφέρον τις προτάσεις αυτές, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία.

ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Μικρή αλλά όχι αμελητέα πρόοδο πραγματοποιεί η κυβέρνηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, σε μια συγκυρία που αναζητούνται επιτακτικά νέες πηγές εσόδων.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμφωνήσουν να χρηματοδοτήσουν τις ενισχυμένες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο κατά την έκτακτη σύνοδό τους που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.