21 Απριλίου, 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ

 

Προς
Τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο
patriarchate@ec-patr.or

Αθήνα 21 Απριλίου 2015 

Το να υπενθυμίζετε κ. Βαρθολομαίε κάθε φορά που φιλοξενείσθε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος στας Ιεράς Μητροπόλεις που επισκέπτεσθε ότι το ποίμνιο της εκεί Μητροπόλεως συνδέεται αρρήκτως μετά της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως μάλλον θόρυβος γίνεται γύρω από το Αξίωμά σας.

Διαβάστε τα σχόλια που γράφουν σε όλα τα σάϊτ στο Διαδίκτυο άμα τη άφιξή σας στις Σέρρες και θα καταλάβετε. Εν πάση περιπτώσει η εμμονή σας είναι τελείως αδικαιολόγητη και η άμετρη φιλοδοξία σας κακός σας σύμβουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 
 Κάτω από τη βάση στους περισσότερους τομείς
η κυβέρνηση. Αρνητική δημοτικότητα Ζωής 

Για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα μικρότερο του τριμήνου, μια κυβέρνηση καταφέρνει να βαθμολογηθεί «κάτω από τη βάση» για τις επιδόσεις της σε όλους σχεδόν τους τομείς της δημόσιας ζωής.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ GAZPROM


Στην Αθήνα έρχεται την Τρίτη ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και ένας εκ των ισχυρότερων ανδρών στη Ρωσία, o οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ένα σκάφος με μετανάστες - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 40 - εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού το πρωί της Τρίτης. Στο σημείο σπεύδει σκάφος του λιμενικού. Την ίδια ώρα, με επιτυχία ολοκληρώθηκαν επιχειρήσεις διάσωσης 50 μεταναστών ανοιχτά του Φαρμακονησίου και άλλων 34 από τη θαλάσσια περιοχή βορείως της Λέσβου.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

H ιταλική Δικαιοσύνη συνέλαβε σήμερα 24 μέλη ενός δικτύου διακινητών που μετέφεραν επίδοξους μετανάστες από την Αφρική έως τη Βόρεια Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και της Σικελίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την εισαγγελία του Παλέρμου.

ΙΟΥΝΙΟΣ ΜΕ ΚΑΛΠΕΣ;

 

Σενάρια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος διαρρέει η κυβέρνηση όσο πλησιάζει ο Ιούνιος -καταληκτικός μήνας της 4μηνης παράτασης- και δεν επέρχεται συμφωνία με τους δανειστές, με τους όρους που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

Στον ορυμαγδό των προειδοποιήσεων για οικονομικό Αρμαγγεδώνα στην Ελλάδα, η δήλωση του συνήθως "πολύ σκληρού" (της "τρόικας" όπως συνηθίζαμε να τη λέμε, ή των "θεσμών" σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ορολογία) Πωλ Τόμσεν ακούγεται ενθαρρυντική.

ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 

Πέντε κατηγορίες ασφαλισμένων είναι και αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό για τις οποίες οι δανειστές πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, υπολογίζεται πως περίπου 220.000 βρίσκονται στην... πρώτη γραμμή κινδύνου και απειλούνται άμεσα από τα μέτρα που ζητούν οι εκπρόσωποι των θεσμών.