19 Απριλίου, 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

“Τριακόσια, τετρακόσια… επτακόσια. Δεν πρόκειται για δισεκατομμύρια που πρέπει να ανευρεθούν. Ούτε αριθμούς που αφορούν εθνικές οικονομίες ή όσα καθημερινά καθορίζουν οι “αγορές”. Μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές. 

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ - ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΠΛΟΙΟ ΜΕ 700 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά της Λαμπεντούζα έπειτα από την ανατροπή πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν περίπου 700 μετανάστες, σύμφωνα με το ναυτικό της Μάλτας. Φόβοι για πολλούς νεκρούς.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ

 

Την ελπίδα για ταχεία επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε επιστολή προς τον δήμαρχο Αμμοχώστου και πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, Αλέξη Γαλανό.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: «Η νέα τραγωδία στην Λαμπεντούζα αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό έχει ολέθρια αποτελέσματα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ναυάγιο στη Μεσόγειο, με θύματα εκατοντάδες μετανάστες, και ζητά «επειγόντως διαφορετική προσέγγιση του μεταναστευτικού».

ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ)

 
 

Οσης ον ψίας τ μέρ κείν τ μι τν σαββάτων, κα τν θυρν κεκλεισμένων που σαν ο μαθητα συνηγμένοι δι τν φόβον τν  ουδαίων, λθεν   ησος κα στη ες τ μέσον, κα λέγει ατος· ερήνη μν. κα τοτο επν δειξεν ατος τς χερας κα τν πλευρν ατο. χάρησαν ον ο μαθητα δόντες τν Κύριον. επεν ον ατος   ησος πάλιν· ερήνη μν. καθς πέσταλκέ με πατήρ, κγ πέμπω μς. κα τοτο επν νεφύσησε κα λέγει ατος· λάβετε Πνεμα  ¨Αγιον·  ν τινων φτε τς μαρτίας, φίενται ατος, ν τινων κραττε, κεκράτηνται.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

 

Ευτυχής δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία για αέριο με τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 

Για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνελήφθη την Πέμπτη ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Ροντρίγκο Ράτο. Ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

LIBERATION: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

 

«Ελλάδα εναντίον Ευρώπης - Το δημοκρατικό σοκ» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» του Σαββατοκύριακου. Συνοδεύεται από σκίτσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μοιάζει να βρίσκεται κάτω από το βαθύ μπλε κάλυμμα κονσέρβας, όμως στην περιοχή της Ελλάδας έχει αρχίσει να τυλίγεται γύρω από το κλειδί της κονσέρβας, αφήνοντας να φανούν τα χώματα της χώρας.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΗΡΞΕ "ΑΙΩΝΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ"

 

Σε αμιγώς ιδεολογικούς και κομματικούς λόγους αποδίδει τις αλλαγές προς το παρελθόν,όπως τόνισε, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θάνος Βερέμης.