18 Απριλίου, 2015

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9.84

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Χάρης Κονιδάρης, μίλησε σήμερα 18/4/2015 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο, για την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ο κ. Χάρης Κονιδάρης μεταξύ άλλων, ανέφερε: «O Aρχιεπίσκοπος είχε από την ημέρα της εκλογής του, ως όραμα, την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΡΑΜΑΝΤΙ

 

Χιλιάδες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη Ραμάντι, πρωτεύουσα της ιρακινής επαρχίας αλ Άνμπαρ, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση για να την ανακαταλάβουν από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε περιβάλλον ασφυκτικών πιέσεων κινείται η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους θεσμούς που ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι. Οι εταίροι πιέζουν για πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, το Μαξίμου απαντά ότι δεν κάνει πίσω από την αρχή του σεβασμού της λαϊκής εντολής της 25ης Ιανουαρίου.

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 12 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ένας άνδρας που το 2014 επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών και 8 μηνών από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ 400 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο που δείχνει ένα κοριτσάκι να πυροβολεί με αυτόματο στην έρημο. Μιλώντας την κουρδική γλώσσα, λέει ότι έχει σκοτώσει πολλούς τζιχαντιστές, αναφέροντας μάλιστα τον αριθμό 400!

«ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ»

 

Αυτός είναι ο τίτλος ανάλυσης στη διαδικτυακή πύλη EUOBSERVER, η οποία επισημαίνει τις εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις των δυο υπουργών Οικονομικών, όπως αυτές παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης «Brookings Institute», στην Ουάσιγνκτον.

«ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ»

 

Την ανάγκη τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες στο θέμα της μετανάστευσης υπογράμμισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.