17 Απριλίου, 2015

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΟ GREXIT ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Τα σκληρά λόγια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αυτήν την εβδομάδα - ο οποίος απέκλεισε βραχυπρόθεσμα συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών- ήταν περισσότερο δήλωση του προφανούς από την πλευρά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

 

Δυσαρέσκεια και έντονο προβληματισμό προκάλεσε στην Αρχιεπισκοπή η πρόταση που διατυπώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ζητώντας το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας να συζητηθεί με την ενεργοποίηση της επιτροπής διαλόγου για τα θέματα Εκκλησίας – κράτους.

Η ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΣ

 

«Εορτάσωμεν τοίνυν την εορτήν ταύτην εν η ανέστη ο Κύριος.  Ανέστη γαρ, και την οικουμένην εαυτώ συνανέστησε» - Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Η 12ΛΕΠΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΠΑΜΑ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

 

Περίπου 12 λεπτά διήρκεσε διήρκεσε η συνομιλία Ομπάμα – Βαρουφάκη κατά την εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της ελληνικής ανεξαρτησίας και οι εμπειρίες των ΗΠΑ και της Ελλάδας, από τη διαχείριση των οικονομικών κρίσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ - ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

 

Σήμερα η Eκκλησία εορτάζει την εορτή της Zωοδόχου Πηγής. H εορτή αυτή ανήκει στις λεγόμενες κινητές εορτές του εκκλησιαστικού έτους. Kινητές λέγονται οι εορτές του Tριωδίου και του Πεντηκοσταρίου, που έχουν ως κέντρο την ημέρα του Πάσχα. Tο Tριώδιο (10 εβδομάδες, δηλαδή 70 ημέρες) προηγείται της Kυριακής του Πάσχα, το δε Πεντηκοστάριο (7 εβδομάδες, δηλαδή 50 ημέρες) ακολουθεί. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, συναντάται στις 12:30 το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για το μεταναστευτικό. Το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη συναντάται στο υπουργείο Εσωτερικών με τον υπουργό, Νίκο Βούτση.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ ΖΗΤΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Την εντατικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών, εν όψει του Εurogroup της 24ης Απριλίου, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, από τις Βρυξέλλες.

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ

 

Στην Ουκρανία εντοπίστηκε, έπειτα από χρόνια ερευνών, ο Νο1 καταζητούμενος του FBI για κυβερνοεγκλήματα, Evgeniy Mikhailovich Bogachev. Πρόκειται για χάκερ ο οποίος ευθύνεται μεταξύ άλλων και για τον περιβόητο ιό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή «ιό της αστυνομίας», ο οποίος εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2012 και ανάγκασε χιλιάδες Έλληνες να πληρώσουν προκειμένου να απαλλαχτούν από το κακόβουλο λογισμικό. 

«ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ»

 

«Εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε. Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος σε απάντησή του στους ισχυρισμούς του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί γερμανικών επανορθώσεων.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

Toν σχεδιασμό για την ίδρυση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) σε σημερινή του συνεδρίαση. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με την εισήγηση, στην Αναπτυξιακή Τράπεζα θα ενταχθούν το Τ.Π. & Δανείων, το Ε.Τ.Ε.ΑΝ., ενδεχομένως δε και άλλοι κυβερνητικοί Φορείς με χρηματοδοτικές λειτουργίες.

«ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΜΑΪΟΥ»

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι άσκησε πιέσεις σε ηγέτες άλλων χωρών να μην παρευρεθούν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται στη Μόσχα με την ευκαιρία της 70ής επετείου από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.