16 Απριλίου, 2015

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: NΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

 

Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου δύο ώρες, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ κ. ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

Σειρά μέτρων σχετικά με την επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Σε συνέντευξη Τύπου η κ. Χριστοδουλοπούλου δήλωσε ότι σε όσα νησιά υπάρχουν κέντρα υποδοχής θα γίνεται και πάλι εκεί η ταυτοποίηση.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Μακαριότατε, Χριστός Ανέστη.
Σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας της οποίας το χαρμόσυνο μήνυμα Αγάπης αφορά όχι μόνο τους πιστούς αλλά το σύνολο της ανθρωπότητας.

Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Από γεωπολιτικής απόψεως, η Ελλάς αποτελεί τυπική περίπτωση Παρακτίου Κράτους (Littoral/Coastal State) και Ναυτικού Έθνους (Maritime Nation). Ο Ελληνικός Χώρος (υπό την γεωπολιτική έννοια του όρου) αποτελεί το σημείο διασταυρώσεως τριών ηπείρων: Ευρώπης – Ασίας – Αφρικής.

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ 5.000 ΕΥΡΩ

 

Ποινική δίωξη για δωροληψία, σε βαθμό κακουργήματος, απήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, σε βάρος του σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Γρεβενών, που κατηγορείται ότι ζήτησε και πήρε από κρατούμενο «φακελάκι», ύψους 5000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά στην αρμόδια επιτροπή των φυλακών τη χορήγηση 9ήμερης άδειας για λογαριασμό του.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ GOOGLE

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει την άσκηση δίωξης εναντίον της εταιρείας Google για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στο πεδίο των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο, εκθέτοντας την κολοσσιαία αμερικανική εταιρεία του κλάδου της τεχνολογίας στον κίνδυνο να της επιβληθούν τεράστια πρόστιμα και επιδιώκοντας να την αναγκάσει να αλλάξει το επιχειρηματικό της μοντέλο, ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες Financial Times και Wall Street Journal χθες.

ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Το αμερικανικό Κογκρέσο θα έχει λόγο επί της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, έπειτα από συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε με τον Λευκό Οίκο, γεγονός που προκάλεσε ικανοποίηση στο Ισραήλ, την οποία κι εξέφρασε σήμερα μέσω του υπουργού του Πληροφοριών Γιουβάλ Στάινιτς.

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

 

Ο Υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς δέχτηκε στο γραφείο του σε εθιμοτυπική συνάντηση τον πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα Pauli Mäkelä. 

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Η κατάρτιση ενός νέου Συντάγματος, με το οποίο θα οδηγηθεί η χώρα προς ένα προεδρικό σύστημα, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα του επόμενου κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτοβλου.