10 Απριλίου, 2015

Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και Θαυμακού κ. Ιάκωβος, παρουσία πολιτικών, αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ερυθρού Σταυρού, κληρικών και λαϊκών.

ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ



Τη Αγία και Μεγάλη Παρασκευή τα άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν΄ τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην και προ πάντων τον σταυρόν και τον θάνατον, α δι’ ημάς κατεδέξατο έτι δε και την του ευγνώμονος ληστού, του συσταυρωθέντος αυτώ, σωτήριον εν τω σταυρώ ομολογίαν».

Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΙΚΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 

Η απόφασις του Πόντιου Πιλάτου κατά Ιησού Χριστού η κατακρίνασα αυτόν εις θάνατον σταυρικόν και εν μέσω δύο ληστών, έχει ως εξής:

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

Κοντά στο Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, παραπλεύρως στην Αγία Αποκαθήλωση, είναι ο φρικτός Γολγοθάς, όπου ανεβαίνει κανείς από 17 σκαλοπάτια, στα δεξιά της.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Την εκτίμηση πως η ροή των προσφύγων προς την Ελλάδα αυξήθηκε λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Συρία εκφράζει η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πρόσφυγες κι όχι για μετανάστες.

ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50%

 

Η γελοιογραφία αυτή μας γυρίζει 84 ολόκληρα χρόνια πίσω στα 1931. Είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Αθηναϊκά Νέα» για να εικονογραφήσει ένα άρθρο για την ανεργία και ιδιαίτερα αυτή των νέων.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ 82% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Συντριπτικά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάσσονται οι πολίτες σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που δημοσιεύουν τοπικά Μέσα στην Κένυα, οι τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ (Αλ Κάιντα), που σκότωσαν εν ψυχρώ 148 ανθρώπους στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα (Garissa University College), είχαν συνεργάτες μεταξύ των φοιτητών του Πανεπιστημίου.

ΝΕΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ AIDS

 

Η πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους μιας πειραματικής θεραπείας αντισωμάτων κατά της νόσου του AIDS αφήνει πολλές υποσχέσεις, καθώς πέτυχε να καταστείλει τη λοίμωξη στους ασθενείς, τουλάχιστον προσωρινά.

«Η ΚΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!»

 

«Δεν θα επιτρέψω να μετατρέψουν το νησί μας σε αποθήκη ψυχών και μόνιμο καταυλισμό παράνομων μεταναστών» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τους προέδρους των κομμάτων, τον Έλληνα Επίτροπο της Ε.Ε. και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί από την αυξημένη παρουσία μεταναστών.