09 Απριλίου, 2015

Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ

 

 

Ήδη η υμνογραφία των προηγούμενων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος ασχολήθηκε αρκετά με τον προδότη μαθητή. Το τροπάριο επανέρχεται στο ίδιο θέμα, τόσο περισσότερο όσο η προδοσία ήταν επί θύραις. 

ΟΙ 7 ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ

 

Πάνω από το Σταυρό ο Κύριος Ιησούς Χριστός έκανε την πιο μεγαλειώδη διδασκαλία. Τα λόγια του Χριστού πάνω στο Σταυρό ήταν λόγια γεμάτα αγάπη. «Πάτερ άφες αυτοίς· ου  γάρ οιδασι τί ποιοσι» Ο Χριστός προσεύχεται πάνω από το Σταυρό Του για τους σταυρωτές Του και παρακαλεί τον Ουράνιο Πατέρα Του: «Πατέρα μου, συγχώρεσέ τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν».

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Στις ημέρες του Ρωμαίου αυτοκράτορα Τιβέριου, έπαρχος της Ρώμης στην Ιουδαία ήταν ο Πόντιος Πιλάτος, και αρχιερέας στα Ιεροσόλυμα ο Καϊάφας. Τότε συνέβησαν στην ιερή αυτή πόλη τα συγκλονιστικά γεγονότα της θανατικής καταδίκης του Ιησού Χριστού, της Σταύρωσής Του, αλλά και το μέγιστο γεγονός της Ανάστασής Του, που άλλαξε τη ροή της ιστορίας του κόσμου.

«ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΕΣ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥΤΙΝ - ΤΣΙΠΡΑ

 

Ως «πολύ θετικές» χαρακτήρισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου ηγέτη, τις τρίωρες συνομιλίες που είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τετάρτης σε Ρώσους δημοσιογράφους.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

Ακριβώς απέναντι από τον Ναό της Αναστάσεως υψώνεται το Άγιο Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου 40 εκατοστά πιο πάνω από το δάπεδο. Πρόκειται για ορθογώνιο οικοδόμημα μήκους 8,30 μ. και πλάτους 5,55 μ. και ύψους 5,90 μ. κατασκευασμένο από μάρμαρο που κιτρινίζει, το οποίο στα δυτικά παίρνει σχήμα πενταγώνου (εκεί βρίσκεται το παρεκκλήσιο των Κοπτών).

Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ

 

Τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ αποφαίνονται ότι από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν προέκυψαν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ομως, μία φράση του Ελληνα πρωθυπουργού προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με τους New York Times, που επικεντρώνονται στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας, εξαιτίας του ρόλου του Κρεμλίνου στην ουκρανική κρίση.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

«Βήμα - βήμα» και «μέτρο - μέτρο» εξέτασαν οι Ευρωπαίοι εταίροι τις προτάσεις της Ελλάδας στη συνεδρίαση του Εuroworking Group που ξεκίνησε με καθυστέρηση στις 17.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.00.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ 379 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΡΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

Σχεδόν 400 υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, παραπέμπονται σε δίκη, κατηγορούμενοι για υποκίνηση ταραχών που οδήγησαν στον θάνατο δύο αστυνομικών τον Αύγουστο του 2013, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Καΐρου.

TΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»

 

Το καυτό θέμα των ομαδικών απολύσεων θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Δ.Ε.Ε), μετά το σχετικό προδικαστικό ερώτημα που απηύθυνε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να διαπιστωθεί εάν όσα προβλέπει σχετικά η ελληνική νομοθεσία συνάδουν με τους κανόνες δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

 

Λέγονται Ιllο Mechlinski-Gerrwin και Gerhard Gerwinn. Είναι Γερμανοί πολίτες και φιλέλληνες, που κατοικούν εδώ και αρκετά χρόνια στα Πιτσίδια του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου.