07 Απριλίου, 2015

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 
Από την Παλαιά στην Καινή Διαθήκη

Η Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ, ήδη από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης θεωρείται ιερή πόλη κι αυτό οφείλεται κυρίως στον περίφημο Ναό της, για τον οποίο σωστά έχει παρατηρηθεί:«Το θεοκρατικό κέντρο του Ιουδαϊσμού, δηλαδή τα Ιεροσόλυμα, οφείλει την ύψιστη σημασία του στον μοναδικό για την ιστορική αξία και πνευματική σπουδαιότητα Ναό του, που ήταν αφιερωμένος στον Κύριο και Γιαχβέ, τον "Θεό του έθνους του Ισραήλ".

ΘΡΥΛΟΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ AΓΙΟΝ ΦΩΣ;

 

Η επικείμενη εορτή του Πάσχα ξανάφερε στο προσκήνιο το θέμα της αφής του Αγίου Φωτός. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις φημολογούμενες προθέσεις κάποιων ότι κάνει δυναμική κάθοδο ο Πατριάρχης στον Πανάγιο Τάφο το Μέγα Σάββατο και με την ανοχή, αν όχι την στήριξη, του Ισραήλ να προεστεί της τελετής του Αγίου Φωτός.  Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για φήμες και δεν θα ξαναγίνουμε μάρτυρες φαιδροτήτων που θα ερεθίσουν κόσμο και θα ταράξουν την γαλήνη των ημερών.

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 

Δεν ήταν και λίγο το ξεκάθαρο «πούλημα» που έκανε προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας. Από εκεί που επί δίμηνο ο Επίτροπος δεχόταν προκαταβολικά συγχαρητήρια για την επικείμενη ανάδειξή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθ’ έξιν δίγλωσσος Τσίπρας του ανέσυρε από τα άδυτα του Καραμανλισμού, τον ευρισκόμενο στα πολιτικά αζήτητα Πάκη και τον άφησε στα… κρύα του λουτρού!

ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ

  

 

Η Κασσιανή θεωρείται και είναι από τους σημαντικότερους υμνογράφους της εκκλησίας. Ζει στην Κωνσταντινούπολη, κατά τον 9ο αιώνα, κατάγεται από οικογένεια ευγενών αριστοκρατών της εποχής, γεγονός που της επιτρέπει να αποκτήσει υψηλή μόρφωση, κυρίως θεολογική και φιλολογική. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 287,7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Στα 287,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές, δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους της Βουλής.

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

 

Ένας Σαουδάραβας αστυνομικός έπεσε νεκρός και τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής της Αστυνομίας στη σαουδαραβική πόλη Αγουαμίγια (Awamiya), στην ανατολική επαρχία του βασιλείου, που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Σιίτες και εναντιώνονται στον πόλεμο που έχει κηρύξει η Σαουδική Αραβία στους Σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ «ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Δεν λένε να καταλαγιάσουν οι φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες , σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους εταίρους και πιστωτές μας δεν καταλήξει σε μια έντιμη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΤΕΙ

 

Νέο σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ) ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, που όμως παρουσιάστηκε, σχεδιάστηκε ως μεταβατικό σύστημα για να αντιμετωπίσει, όπως λέει το υπουργείο, ελλείψεις, κενά και στρεβλώσεις τόσο του συστήματος του Νέου Λυκείου όσο και του ισχύοντος σήμερα εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση .