06 Απριλίου, 2015

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

  

Στα δυτικά των Ιεροσολύμων, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων, βρίσκεται το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, σήμερα στη νέα πόλη. Λέγεται ότι υπήρχε εκεί ναός ήδη από την εποχή της Αγίας Ελένης.

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

 

Εκοιμήθη  σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και  Καλαμαριάς κυρός Προκόπιος, σε ηλικία 83 ετών. Ο μακαριστός Μητροπολίτης τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ε.Κ.Υ.Ο. - ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ROMFEA.GR

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα, 03-04-2015, αναρτήθηκε στις 02:05 μετά τα μεσάνυχτα (!) στην ιστοσελίδα romfea.gr ένα ψευδέστατο και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα, υπογραφόμενο από τον κ. Αιμίλιο Πολυγένη, που αναφέρεται στην μίσθωση του εκκλησιαστικού ακινήτου επί της οδού Μητροπόλεως 15 στην Αθήνα. Προκειμένου να γίνει γνωστή η αλήθεια ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

ΔΥΟΜΙΣΙ ΩΡΕΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

«Η Ελλάδα προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης μετά την έκτακτη συνάντηση του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον και την έδρα του Ταμείου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Απόπειρα ληστείας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Αυλώνα. Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, άγνωστοι απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού του υποκαταστήματος, έσπασαν τη γυάλινη πόρτα της εισόδου και εισήλθαν με σκοπό να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο με ιμάντες, τους οποίους είχαν δέσει σε φορτηγάκι.

ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ



Ο Χριστός τη νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας βγήκε πάλι έξω από τα Ιεροσόλυμα, βρήκε ένα τόπο έρημο, και εκεί διανυκτέρευσε με τους μαθητές του.  Το πρωΐ της Τρίτης επέστρεψε στην πόλη. Ανέβηκε στο ναό του Σολομώντος και στάθηκε στο προαύλιο.

ΤΟ «ΝΤΟΜΙΝΟ» ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

 

Με ντόμινο μοιάζουν οι διορισμοί συγγενών και συντρόφων υπουργών και πολιτικών στον κρατικό μηχανισμό. Άτομα από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον τοποθετούνται σε θέσεις από τους συγγενείς και φίλους τους, ή από άλλους υπουργούς, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, που παρουσιάζει τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΑ 1.940.000 ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 

Πολιτικός, εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με ισχυρό θεσμικό ρόλο πλέον καταφεύγει σε νομικά κόλπα για να αποφύγει να πληρώσει 1.940.000 ευρώ που χρωστά στην εφορία, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα».

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Οι περισσότεροι Ελληνες ομογενείς του Ντονμπας, έχουν φύγει για την Ελλάδα ή τη Ρωσία, προσπαθώντας να γλυτώσουν από τον πόλεμο. Ωστόσο αυτοί που έμειναν πίσω έχουν στρατευθεί στην υπόθεση των αυτόνομων περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ

 

«Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Άντι Ρίνε.  Σε δηλώσεις του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ο κ. Ρίνε τονίζει: