05 Απριλίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

Το Πάσχα μας περνάει από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου.

ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΟΥΣΙΟΝ ΠΑΘΟΣ

 

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται. Και έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, ωσάν ένα φως, μέσα από τον άνεμον, ωσάν την γαλήνην. Έτσι, όπως πάντοτε, απόψε ο Νυμφίος έρχεται.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

Από την Τιβεριάδα, που φέρει το όνομα του Αυτοκράτορα Τιβερίου, το οποίο της έδωσε προς τιμήν του ο ιδρυτής της Ηρώδης Αντίπας, κατευθυνόμαστε στο χωριό Κανά, όπου ο Χριστός έκανε το γνωστό θαύμα κατά τη διάρκεια του γάμου, στον οποίο είχε μεταβεί μαζί με την Παναγία και τους μαθητές του.

Η Α.Μ. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ

 

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε σήμερα η Κυριακή των Βαϊων στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, τον Γενικό Αρχιερατικό Πρωτ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, τον Διευθυντή του Γραφείο του Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου και κληρικούς του Μητροπολιτικού Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλό πνευματικό στάδιο κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο τέλος ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευλόγησε τα Βάγια με την ειδική ευχή του ευχολογίου και στη συνέχεια τα μοίρασε στους πιστούς.

 

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

 

Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών.  Κατά την σημερινή ημέρα εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους Άγιους Ευαγγελιστές, οι Ιουδαίοι Τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα φορέματά τους ζητωκραύγαζαν«Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια συγκέντρωσης κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ και μεταλλωρύχους που πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Η ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ


Η Κυριακή των Βαΐων είναι μεγάλη χριστιανική γιορτή, γιατί είναι το προμήνυμα και προανάκρουσμα του Πάσχα. Από τα διάφορα δε περιστατικά, που αναφέρονται από τους ιερούς Ευαγγελιστές, ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτα για μας ήταν τα εξής:

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

 

Το κλίμα μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει βελτιωθεί κάπως μετά την υποβολή της τελευταίας, "ενθαρρυντικής" λίστας με τις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel.

OΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ

 

Tο μεγαλύτερο επίτευγμα της Mεταπολίτευσης για την Eλλάδα ήταν η δημοκρατία και η ελευθερία των πολιτών καθώς και μια... επίφαση ισότητας και ισονομίας. Tο 1974 και μετά την καταστροφική για τον κοινοβουλευτισμό επταετία της Xούντας, τέθηκαν οι βάσεις για ένα κράτος οργανωμένο, σύγχρονο, σταθερό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου η αγωγή μιας οµόρρυθµης εταιρείας που εδρεύει στην Ιαλυσό Ρόδου κατά της κυβέρνησης των Ηνωµένων Πολιτειών της Αµερικής (Η.Π.Α.), που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, όπως νοµίµως εκπροσωπείται.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 500 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ

 

Την ώρα που η κυβέρνηση στραγγίζει τα ταμεία των οργανισμών του κράτους και τα αποθεματικά του ΕΣΠΑ που ανήκουν στις περιφέρειες για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, δίνει 500 εκατ. δολάρια, για να ανακατασκευάσει πέντε αεροπλάνα ηλικίας 35 ετών που εξειδικεύονται στον υποβρύχιο πόλεμο. 

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

 

Πολιτοφύλακες τοπικών φυλών της νότιας Υεμένης εισήλθαν το Σάββατο στην παραθαλάσσια πόλη Μουκάλα για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, οι οποίοι πριν από δύο ημέρες κατέλαβαν την πόλη, εκμεταλλευόμενοι του βομβαρδισμούς που έχει εξαπολύσει η Σαουδική Αραβία ενάντια στους Σιίτες αντάρτες Χούτι.