04 Απριλίου, 2015

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 
ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ - ΙΕΡΙΧΩ 
  
Στους Αγίους Τόπους συναντά κανείς μνημεία και περιοχές, που συνδέονται άλλα με την Παλαιά και άλλα με την Καινή Διαθήκη, υπάρχουν όμως και ορισμένα που έχουν σχέση και με τις δύο.

1 ΣΤΑ 8 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ «ΔΙΧΤΥΑ» ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

Η πλειονότητα των έφηβων στην Ελλάδα περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους μπροστά σε συσκευές με οθόνη. Ένας στους επτά έφηβους εμφανίζει συμπτώματα εξάρτησης από τη χρήση του Ίντερνετ, ενώ αρκετοί ασχολούνται και με τον τζόγο.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

Το Σαββάτο του Λαζάρου κατέχει ξεχωριστή θέση στο λειτουργικό ημερολόγιο. Δεν ανήκει στις σαράντα ημέρες της μετάνοιας της Μ. Τεσσαρακοστής ούτε και στις οδυνηρές ημέρες της Μ. Εβδομάδας, αυτές που αρχίζουν από τη Μ. Δευτέρα και τελειώνουν τη Μ. Παρασκευή. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την επιθυμία της να δει «έστω για λίγο» το παιδί της εξέφρασε η Βίκυ Σταμάτη, μιλώντας με τους δικαστικούς λειτουργούς, μετά την παράδοσή της στις αρχές. Την ίδια ώρα, ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης απορρίπτει τα σενάρια περί οργανωμένου σχεδίου απόδρασή της, εκδοχή την οποία ερευνά η αστυνομία.

ΤΡΙΩΡΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ


Κρίσιμη τρίωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τη «Μεγάλη Εβδομάδα» της οικονομίας που ξεκινά στις 6 Απριλίου. Καθησυχαστικός για τα αποθεματικά των κρατικών ταμείων εμφανίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης που συμμετείχε στη σύσκεψη.

ΞΕΦΡΕΝΟ «ΠΑΡΤΙ» ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

Το ΣΔΟΕ έβγαλε νέα «λαβράκια» μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε σε όλη την επικράτεια, με το ξέφρενο «πάρτι» της φοροδιαφυγής να κυριαρχεί σε όλη τη χώρα. «Βασιλιάδες» της φοροδιαφυγής είναι γιατροί, δικηγόροι, εργολάβοι, αγρότες, συνταξιούχοι καθώς και εταιρείες, που εντόπισαν οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ τον μήνα Μάρτιο.

Η TELEGRAPH ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»

 

«Δραστικά πλάνα» για την εθνικοποίηση του τραπεζικού της συστήματος και την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος για τις πληρωμές, καταστρώνει η Ελλάδα, εκτός κι αν η Ευρωζώνη λάβει μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης και μειώσει τις απαιτήσεις της, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ 5+1

 

Η Συρία, σύμμαχος του Ιράν, χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία- πλαίσιο που συνήφθη μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5+1 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, εκτιμώντας ότι θα συνεισφέρει «στην αποκλιμάκωση των εντάσεων σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο».

32 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

Πολύνεκρες επιθέσεις εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος την Πέμπτη στοχεύοντας Αιγύπτιους στρατιώτες στη χερσόνησο του Σινά.