01 Απριλίου, 2015

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου 2015, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 
  ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ (Α΄ ΜΕΡΟΣ)

Το 313 μ.Χ. ο Ο Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος (Flavius Valerius Constantinus) ή Μέγας Κωνσταντίνος σταμάτησε τους διωγμούς των Χριστιανών με το διάταγμα των Μεδιολάνων. 

ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ. 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955

 

Το 1878 οι Άγγλοι διαδέχονται τους Τούρκους στην κατοχή του νησιού. Οι Κύπριοι διατρανώνουν με κάθε ευκαιρία τον πόθο τους για Ένωση με την Ελλάδα και αισιοδοξούν ότι η Μεγάλη Βρετανία θα βοηθήσει προς τον σκοπό αυτό, όπως είχε κάνει και με τα Επτάνησα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη του ιστορικού κέντρου του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ').

ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

 

Ευρείας κλίμακας θα είναι οι συνέπειες σε περίπτωση που η Ελλάδα συμφωνήσει σε μια οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία.

ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

 

Να μην εκταμιεύσουν χρήματα προς την Ελλάδα με κριτήριο μόνο τη λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους ο πρώην υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν οι μεταρρυθμίσεις θα εγκρίνονταν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

 

Πέντε νομοσχέδια θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή πριν από τις 12 Απριλίου, ημέρα δηλαδή που θα γιορταστεί το Άγιο Πάσχα.

Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ EΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Με κολακευτικά σχόλια μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σκοπιανός πρόεδρος, Γκιόργκι Ιβάνοφ.  Όσον αφορά το θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ αυτό, όπως είπε «βρίσκεται, πλέον, σε διαφορετικό επίπεδο».

ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

Εντείνονται οι ρυθμοί των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ομάδας 5+1 και του Ιράν για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.