31 Μαρτίου, 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Ιστολογίου μας,

Σας γνωρίζουμε ότι από αύριο Τετάρτη 1/4/2015 μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή 10/4/2015 θα μπορείτε να διαβάζετε καθημερινά σε συνέχειες ένα μεγάλο αφιέρωμα λόγω των Αγίων Ημερών για την Μήτηρ των Εκκλησιών τους Αγίους Τόπους τα Ιεροσόλυμα.

Π.ΒΟΙΟΤΟΣ
 


ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

 

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πρός τόν Μακαριώτατον Πατριάρχην της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ καί πάσης Παλαιστίνης, Συρίας, Αραβίας, πέραν του Ιορδάνου, Κανά της Γαλιλαίας καί Αγίας Σιών κ. κ. ΘΕΟΦΙΛΟΝ
ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

«Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν, οι Διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν,... η Χάρις ως έλαμψεν, η αλήθεια ως αποδέδεικται, το ψεύδος ως απελήλαται... ο Χριστός ως εβράβευσεν, ούτω φρονούμεν, ούτω λαλούμεν, ούτω κηρύσσομεν....». (Κυριακή της Ορθοδοξίας)

Μακαριώτατε, Δεν θα φορέσω Βερμούδες, για να κρύψω την ιδιότητά μου! Ούτε και την Ταϋλάνδη θα επικαλεσθώ, για να αποφύγω τις κυρώσεις!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο θα καταθέσει, ίσως και σήμερα Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ. Την Μεγάλη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Εξεταστική.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ'). Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το κτήριο. Τρία άτομα έχουν συλληφθεί.

Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΕΡΙΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

 

«Η τύχη της Ελλάδας είναι στα χέρια της Αθήνας, όχι του Βερολίνου» είναι ο τίτλος άρθρου του Σάιμον Νίξον στη Wall Street Journal, στο οποίο επικρίνει για μία ακόμα φορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα αναφορικά με το πρόγραμμα διάσωσης.

ΙΡΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

 

Ιρανός δημοσιογράφος, που στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος του προέδρου Χασάν Ρουχανί ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελβετία, όπου κάλυπτε την πορεία των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, όπως μετέδωσαν ιρανικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι.

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

 

«Με κανέναν τρόπο δεν παρεμποδίζεται η πληρωμή των υποχρεώσεων των δημοσίων οργανισμών, με δεδομένο ότι τα κεφάλαιά τους θα είναι διαθέσιμα όποτε και όταν τα χρειαστούν. 

NON PAPER NO 2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Και δεύτερο non paper έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση σχετικά με τις συζητήσεις στο Brussels Group και την λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ZAMAN ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

 

Σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, ελληνόκτητα τάνκερ φέρονται να μεταφέρουν το παράνομο πετρέλαιο του βόρειου Ιράκ από την Τουρκία στο Ισραήλ.