30 Μαρτίου, 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Ιστολογίου μας,

Σας γνωρίζουμε ότι από την Τετάρτη 1/4/2015 μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή 10/4/2015 θα μπορείτε να διαβάζετε καθημερινά σε συνέχειες ένα μεγάλο αφιέρωμα λόγω των Αγίων Ημερών για την Μήτηρ των Εκκλησιών τους Αγίους Τόπους τα Ιεροσόλυμα.

Π.ΒΟΙΟΤΟΣ
 


ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄


Τα 77α γενέθλιά του άγει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος εγεννήθη στα Οινόφυτα Βοιωτίας στις 30 Μαρτίου το 1938, από την Δήμητρα και τον Αναστάσιο Λιάπη, το κοσμικό όνομα του Αρχιεπισκόπου είναι Ιωάννης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Οι δεσμοί που ενώνουν την Ελλάδα και την Κύπρο καθίστανται στενότεροι στους δύσκολους αυτούς καιρούς, τόνισε ο Πρόεδρος τη Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ

 

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης για την κατοχή της λίστας Λαγκάρντ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την περίοδο που δεν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Βλάβη παρουσιάστηκε στο καταμαράν Flying Cat 6, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από τον Πειραιά στην Ύδρα, το πρωί της Δευτέρας. Το σκάφος επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά με μία μηχανή. Αργότερα αναφέρθηκε και δεύτερη βλάβη σε ανάλογο δρομολόγιο με ιπτάμενο δελφίνι, το οποίο επέστρεψε στον Πειραιά.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

H ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) ενέτεινε τις συνομιλίες της με το Ιράν με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δύο ημέρες πριν από τη διορία της 31ης Μαρτίου, προκειμένου να επιτευχθεί το πλαίσιο μιας συμφωνίας. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το Ισραήλ εξέφρασε την ελπίδα του να καταρρεύσουν οι συνομιλίες.

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΡΕΝΤΣΙ

 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στους δρόμους της Τύνιδας «εναντίον της τρομοκρατίας», στον απόηχο της επίθεσης στο Μουσείο του Μπαρντό.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 38 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ

 

Τουλάχιστον 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε μάχες που σημειώθηκαν ανάμεσα σε μαχητές σουνιτικών φυλών από τη μια και σιίτες αντάρτες με συμμάχους τους από την άλλη, κοντά σε μια περιοχή όπου βρίσκονται κοιτάσματα πετρελαίου στη νότια Υεμένη, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στις φυλές και στις υπηρεσίες ασφαλείας.

«ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ»

 

Πίστωση χρόνου δίνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εμφανίσει δείγματα προόδου στα ζητήματα των προσλήψεων, της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών, της περίθαλψης των ανασφάλιστων, διαφορετικά μετά τις 20 Απριλίου απειλεί με κινητοποιήσεις.