27 Μαρτίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

 

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Τὸ προσταχθὲν μυστικῶς λαβὼν ἐν γνώσει,
ἐν τῇ σκηνῇ τοῦ Ἰωσὴφ σπουδῇ ἐπέστη,
ὁ ἀσώματος λέγων τῇ Ἀπειρογάμω
ὁ κλίνας ἐν καταβάσει τοὺς οὐρανούς,
χωρεῑται ἀναλλοιώτως ὅλος ἐν σοι
Ὃν καὶ βλέπων ἐν μήτρᾳ σου,
λαβόντα δούλου μορφήν,
ἐξίσταμαι κραυγάζων σοι
Χαῖρε Νύμφη ἀνύμφευτε.

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ:Στην επίσημη λειτουργική γλώσσα η ακολουθία αυτή ονομάζεται «Ακάθιστος Ύμνος» ή μονολεκτικά «Ακάθιστος» από την ορθία στάση, που τηρούσαν οι πιστοί καθ' όλη τη διάρκεια της ψαλμωδίας της.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Αν κάποιος περίμενε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις έφθανε στο Βερολίνο, θα έσχιζε το μνημόνιο μπροστά στα μάτια της Μέρκελ και θα πετούσε τα κομμάτια του στον ποταμό Σπρέε, προφανώς θα απογοητεύθηκε.

ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ Ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

 

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Γενικού Εισαγγελέα της Γερμανίας ότι ο Λούμπιτς παρακολουθούνταν από γιατρό, ο οποίος μάλιστα του είχε γράψει άδεια την ημέρα της συντριβής.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή στην ώρα στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, αποτελούμενη από πολλές γυναίκες και παιδιά.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τρία σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδος παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Ειδικότερα σε δημοσίευμα με τίτλο "Μια ζοφερή θολούρα: Πώς θα μπορούσε να συμβεί η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ", το ειδησεογραφικό πρακτορείο παρουσιάζει τρία διαφορετικά σενάρια.

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

 

Από τη μεταπολίτευση και δώθε, οι λέξεις και οι έννοιες στην πολιτική έχουν χάσει το περιεχόμενό τους.

ΒΟΜΒΑ ΚΙΛΤΙΔΗ!

 

Υπέρ του Καραμανλή τάσσεται ο πρώην υπουργός του κόμματος Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος δηλώνει, πως «είναι επιτακτική μία ανάγκη ενός συνεδρίου επανίδρυσης, ακόμα και για νέο όνομα της κεντροδεξιάς παράταξης. Αν δεν γίνει αυτό νομοτελειακά θα εμφανιστεί ένα νέο κόμμα που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της κοινωνίας».

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ 32 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

 

Σε δίκη παραπέμπονται 32 άτομα για την «αμαρτωλή» υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορά την προμήθεια από το Πολεμικό Ναυτικό των γερμανικών υποβρυχίων.

ΔΙΝΕΙ 120 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΟΑΕΔ

 

Σε μια σημαντική κίνηση προχωρά η διοίκηση του ΟΑΕΔ αφού αποφασίστηκε, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, να δοθεί το ποσό των 120 εκατομμύριων ευρώ από τα Ταμεία του στην Τράπεζα της Ελλάδας.