25 Μαρτίου, 2015

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Η 25η Μαρτίου είναι μέρα αργίας που έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

 

«Είναι χρέος μας να προβληματιστούμε, για να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να έχουμε σωστή πορεία» δήλωσε στον 89,5 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά την Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Είκοσι δύο ιδιωτικά συμφωνητικά κατέθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 30 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δικηγορική αμοιβή 12% επί  του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

«Ευλογημένη συ εν γυναιξίν» Χείλη αγγελικά, αλλά και χείλη ανθρώπινα απηύθυναν τις λέ­ξεις αυτές προς την Παναγία Παρθένο, κατά την ώρα του Ευαγγελισμού, μετά το εισαγωγικό «χαίρε, κεχαριτωμένη· ο Κύριος μετά σου», πρόσθεσε ό αρχάγ­γελος την χαρακτηριστική αυτήν φράση, την τόσον τιμητική για την Παναγία μας «ευλογημένη σύ εν γυναιξί».

ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Στη Βουλή προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση την παράταση της δανειακής σύμβασης. Μάλιστα το Μαξίμου αναφέρει ότι τη σύμβαση την υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Με αυτό τον τρόπο, απαντά όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και σε στελέχη της συμπολίτευσης (όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος)...

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ «ΔΗΜΟΦΙΛΗ» ΝΗΣΙΑ

 

Το απόγευμα της Τρίτης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αποτελούν προσωπικές σκέψεις της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη τα περί εξέτασης αύξησης του ΦΠΑ σε «δημοφιλή» νησιά της χώρας μας.

Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΖΗΤΕΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 1,2 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ

 

Επιστολή στον EFSF και στον επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ, με την οποία ζητά να μελετηθεί άμεσα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για το 1,2 δισ. ευρώ απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με πηγές του EFSF που επικαλείται το πρακτορείο MNI.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΦΙΛΟΙ Η ΕΧΘΡΟΙ; ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ

 

Δεν θα σχολιάσω το πνεύμα και την απόγνωση της επιστολής Τσίπρα στη Μέρκελ και τους συνειρμούς που προκαλεί. Κι αυτό γιατί σέβομαι το ζόρι του πρωθυπουργού που με άδεια τα ταμεία έβλεπε στις 15 Μαρτίου μπροστά του τα βράχια της στάσης πληρωμών ή της χρεοκοπίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ 16 ΜΑΘΗΤΩΝ

 

Οι μαθητές και καθηγητές του λυκείου της μικρής γερμανικής πόλης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στο οποίο φοιτούσαν οι 16 έφηβοι που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings, ξέσπασαν σε κλάματα όταν συνειδητοποίησαν ότι οι συμμαθητές τους και δύο καθηγητές τους είναι μεταξύ των θυμάτων.