24 Μαρτίου, 2015

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821

 
Τού Άρχιμ. π. Χρυσοστόμου Παπαθανασίου Ίεροκήρυκος
τού Καθεδρικού Ιερού Ναού των Αθηνών και Διευθυντού
του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου.

Έν όψει της εθνικής επετείου αξίζει νά φέρουμε στο προσκήνιο μαρτυρίες πίστεως αγωνιστών και ηρώων του 1821. Επικεφαλής τών ηρωικών κληρικών μαρτύρων του 1821 στέκεται ό Οικουμενικός Πατριάρχης Γρηγόριος Ε'.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κ. AΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

 

Σας γράφω για να σας εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία για τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από την οποία είχε προηγηθεί επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών μας που παρουσίαζε μια σειρά από ζητήματα που έπρεπε να επιλύσει το Eurogroup.

BILD: ΟΙ 50 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ

 

Η λίστα των Γερμανών: Τους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες είναι αγαπητοί στην Ελλάδα απαριθμεί έναν προς έναν η εφημερίδα Bild, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και η συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.

ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ Ο κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑ BILD ΚΑΙ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

 

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε αγωγή και μήνυση εναντίον του Βήματος και της Bild, παρουσιάστηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αν εκπνεύσει η προθεσμία που τους έδωσε, για να ζητήσουν συγγνώμη, σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για προμήθεια 12% από δημοσίους υπαλλήλους που προσέφυγαν κατά της διαθεσιμότητας.

ΤΟ 10ΛΕΠΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑΣ

 

Σχεδόν πέντε ώρες διήρκεσε το δείπνο των δύο ηγετών. Κατά τη διάρκεια του έγινε συζήτηση σε βάθος, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Την εκτίμηση ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα «επιτευχθεί νέα συμφωνία, η οποία θα είναι αρκετή για την εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης», εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

 

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ φέρεται να ζητάει η ελληνική κυβέρνηση από τις γερμανικές αμυντικές εταιρείες που έχουν εμπλακεί στις υποθέσεις δωροδοκιών για εξοπλιστικές συμφωνίες.

«ΖΕΣΤΟ« ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

«Ζεστό χρήμα» ύψους 1,2 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσει τις επόμενες ημέρες στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Το ποσό αυτό αφορά κονδύλια που ανήκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και αξιοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αντί για ομόλογα του EFSF.

ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΤΕ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ»

 

Τον συνταγματικό έλεγχο του Συμβουλίου Επικρατείας θα υποστεί η αποκαλούμενη «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας Siemens (και των θυγατρικών της εταιρειών της) η οποία έχει δεχτεί κοινοβουλευτικά πυρά από το 2012 όταν και ολοκληρώθηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

 

Την νέα του θεωρία, ότι, δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και να απεργάζεται συνειδητά μια αιφνιδιαστική έξοδο από το ευρώ, προβάλει ο αμφιλεγόμενος, εξαιτίας των θέσεων του απέναντι στην Ελλάδα, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν».

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ «ΣΚΟΝΗ» 40 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΙΝΤΖΑΡ

 

Τα πολεμικά αεροσκάφη του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν φονικές αεροπορικές επιδρομές στο Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 40 τζιχαντιστές.