23 Μαρτίου, 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

 

Σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές και την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης και ύστερα από την εντυπωσιακή κοινωνική αποδοχή που συγκέντρωσε αυτή στα αρχικά βήματά της, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ανησυχίας.

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ;

 

Υπό πίεση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, καθώς ακόμα μια φορά τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα πιεστικά, τα μηνύματα από την πλευρά των δανειστών ξεκάθαρα, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η όποια ρευστότητα στερεύει στα μέσα Απριλίου.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Με την Άνγκελα Μέρκελ συναντάται απόψε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να πέσουν ακόμη περισσότερο οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα.

Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ

 

Με πυρηνικό όλεθρο απειλεί, πλέον, ανοιχτά την Ευρώπη η «ρωσική αρκούδα», όπως αποκαλύπτεται από δηλώσεις του πρεσβευτή της Μόσχας στην Κοπενχάγη. Ο Μιχαήλ Βανίν σε συνέντευξή του στην δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten, τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα πολεμικά πλοία της Δανίας θα γίνουν στόχος των ρωσικών πυρηνικών όπλων, εάν η χώρα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η ΛΙΣΤΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΙΣΤΑ... ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΑΓΚΩΝΕΙ


Αναβολή, αναβολή, δώσμου παράταση μικρή έπαιζε η κυβέρνηση, αλλά φαίνεται πώς ήρθε η ώρα της τελικής και... κοστολογημένης λίστας. Νέοι φόροι στα υψηλά εισοδήματα, κυνήγι στους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία, ποτά, τσιγάρα, αύξηση ΦΠΑ Μυκόνου και Σαντορίνης - είναι μερικά από τα μέτρα που περιμένουμε να δούμε στη θρυλική πλέον λίστα.

ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Καθοριστική και... σωτήρια για το ελληνικό πρόβλημα στην Ευρωζώνη ήταν η παρέμβαση του Ομπάμα προς το Βερολίνο παραμονές των κρίσιμων επαφών των ευρωπαϊκών θεσμών και της κυρίας Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα. Το τηλεφώνημα του Μπαράκ Ομπάμα προς την Ανγκελα Μέρκελ δεν ήταν ούτε ευχάριστο ούτε απλώς διαδικαστικό ή τυπικό.

EΞΩ ΦΡΕΝΩΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε μιλήσει στη Βουλή και η κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει διακομματική στήριξη στο πρώτο νομοσχέδιο που κατέθετε, αυτό για την ανθρωπιστική κρίση. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικαλέστηκε άρθρο του Κανονισμού και αποφάσισε να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία. 

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Ολοκληρώθηκε, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχή του Δήμου Χανίων, κατόπιν πολύμηνου ειδικού σχεδιασμού για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με πεδίο δράσης την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.