20 Μαρτίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

 

«Ας ζητήσουμε από την Παναγία να σφουγγίσει τα δάκρυα όλων μας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ. κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του μικρού αποδείπνου και στην τέταρτη στάση των χαιρετισμών.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Τείχος ει των Παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, 
και πάντων των εις σε προστρεχόντων,
 ο γαρ του ουρανού και της γης, 
κατεσκεύασέ σε Ποιητής ΄Αχραντε, 
οικήσας εν τη μήτρα σου, 
και πάντας σοι προσφωνείν διδάξας.

Χαίρε, η στήλη της παρθενίας, 

χαίρε η πύλη της σωτηρίας.

Χαίρε, αρχηγέ νοητής αναπλάσεως, 

χαίρε χορηγέ θεϊκής αγαθότητος.   

Χαίρε, σύ γαρ ανεγέννησας τους συλληφθέντας αισχρώς, 

Χαίρε, σύ γαρ ενουθέτησας τους συληθέντας τον νούν.  





Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ 19ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Για σημάδια πρώτης σύγκλισης αλλά όχι ταύτισης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και των συνομιλητών του στην κρίσιμη για την Ελλάδα μίνι Σύνοδο στις Βρυξέλλες έκαναν λόγο πηγές προσκείμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις πρώτες πρωινές ώρες και ενώ η συνάντηση ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

ΤΟ 337% ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ

 

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για αποφυγή της χρεοκοπίας είχαν ως αποτέλεσμα την φορολογική επιβάρυνση των φτωχότερων στρωμάτων, που πλήρωσαν περισσότερους φόρους κατά 337%, ενώ οι πλούσιοι επιβαρύνθηκαν μόλις κατά 9%.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Η ολική έκλειψη Ηλίου είναι ένα σπάνιο φαινόμενο, που δικαιολογημένα μονοπωλεί το ενδιαφέρον ολόκληρου του κόσμου. Στις ώρες που διήρκεσε, πολλοί απόλαυσαν το θέαμα μέσω τηλεσκοπίων ή προσπάθησαν να φωτογραφίσουν τον ηλιακό δίσκο να καλύπτεται από τη σκιά της σελήνης με περισσότερο ή λιγότερο ενδεδειγμένο τρόπο...

ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως το Κυπριακό ζήτημα δεν είναι δύσκολη υπόθεση, εάν υπάρξει πολιτική βούληση για οριστική επίλυση για το διαιρεμένο νησί.

ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την τροπή που έχει πάρει η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, σε σημείο που να τη χαρακτηρίζει επικίνδυνη για την παγκόσμια οικονομία.

ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΝΤ... ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 

Μία «κρυφή» αλλά και απόλυτα ενδιαφέρουσα εξέλιξη, στη διαδρομή των κεφαλαίων που αποπληρώνει η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακαλύψει το οικονομικό-χρηματιστηριακό blog, ZeroHedge.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

 

Προ των πυλών φαίνεται να βρίσκεται η εφαρμογή Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου αφού αυτό το ενδεχόμενο εξετάζει το υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις συζητήσεις με την Εταιρία Παροχής Αερίου και της ΡΑΕ.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να περάσει τη Μεσόγειο και να εισβάλει στην Ευρώπη από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.