19 Μαρτίου, 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MARC ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ

 

Ραγδαία πτώση σημειώνει η δημοφιλία του ετερόκλητου κυβερνητικού σχήματος Τσίπρα-Καμμένου, αφού σε μόλις 33 μέρες, σημειώνει απώλεια 23,3 εκατοστιαίων μονάδων. Διαβάστε όλη την Δημοσκόπηση ΕΔΩ.....
 


ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αναμένεται να συμμετέχουν, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό, στη συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον κ. Τουσκ.

ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗΣ... ΕΠΤΑΜΕΡΗΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!

 

Το βράδυ της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, την οποία είχε ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Τη θέση ότι η στρατιωτική παρέλαση και το λαϊκό γλέντι στην πλατεία Συντάγματος κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα στείλει στο εξωτερικό μήνυμα εθνικής κυριαρχίας διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος την Πέμπτη. 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ... ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΟΣΕΤΙΑ;

 

Την επανάληψη ενός σεναρίου Κριμαίας φοβάται η Γεωργία καθώς σήμερα η Ρωσία υπέγραψε μια σειρά συμφωνιών με την αποσχισμένη περιοχή της Νότιας Οσετίας. Η Τιφλίδα (Τμπιλίσι) καταδίκασε τις συμφωνίες λέγοντας ότι η Ρωσία έκανε "μια κίνηση που έχει στόχο την προσάρτηση".

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

Οι διαπραγματεύσεις για την τιμή του φυσικού αερίου που παραδόθηκε από την Ρωσία στην Τουρκία βρίσκονται σε αδιέξοδο, γεγονός που είναι πιθανόν να φρενάρει την εξέλιξη του νέου, συμβολικής σημασίας στη συγκυρία της ουκρανικής κρίσης, σχεδίου για την κατασκευή αγωγού ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΝΑΤΟΪΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ

 

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντοπίστηκαν από αεροσκάφος επιτήρησης του NATO και αναχαιτίστηκαν πάνω από διεθνή ύδατα, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Λιθουανίας.

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ «ΑΣΠΙΔΑΣ» ΣΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

 

Στο τελικό στάδιο έχει μπει η κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης στο Τσερνομπίλ της Ουκρανίας, στην οποία θα αποθηκευτούν τα ραδιενεργά απόβλητα του πυρηνικού εργοστασίου.  Το έργο θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Απρίλιο - 29 ολόκληρα χρόνια μετά το πυρηνικό δυστύχημα - και αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως μέχρι το τέλος του 2017.