18 Μαρτίου, 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ρ/Σ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΙΣΚΟΥ «ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ»

 

«Η αποψινή εκδήλωση ήταν μία όαση που χρειαζόμαστε αυτήν την εποχή» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος μετά την λήξη της παρουσίασης της νέας έκδοσης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, του πρώτου διπλού ψηφιακού δίσκου «Ύμνοι και τραγούδια για την Παναγία» στον οποίο ψάλλει βυζαντινούς ύμνους και ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια η Νεκταρία Καραντζή με φιλική συμμετοχή των Χρόνη Αηδονίδη, Βασίλη Τσαμπρόπουλου και Márta Sebestyén.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

"Μία συμβουλευτική εγκύκλιος της Δ.Ι.Σ. θα ήταν αρκετή χωρίς τις εξάρσεις περί αιρέσεων κ.λ.π. γενικών απαξιώσεων." δηλώνει ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, π. Ιωάννης Κατωπόδης σχολιάζοντας τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου για τη «Λειτουργία ιστοσελίδων εκ μέρους εκκλησιαστικών φορέων και εκ μέρους κληρικών και μοναχών».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Στην πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ενημερωτικής Εκστρατείας για τον σχολικό εκφοβισμό, προχωρά με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» από την ερχόμενη εβδομάδα. Η εκστρατεία θα ξεκινήσει από την Κρήτη σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και θα συνεχιστεί στην Αθήνα και τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Η ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ 350 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

 

"Όχι στην λιτότητα!" λένε οι διαδηλωτές. Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής, με αποκλεισμένους δρόμους, οδοφράγματα και έντονη παρουσία της αστυνομίας, βρίσκεται η Φρανκφούρτη για την μεγάλη ημέρα των εγκαινίων του νέου Πύργου της ΕΚΤ.

ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σελί Ρεθύμνου για να συνοδεύσει τον 20 χρόνο Βαγγέλη Γιακουμάκη στην τελευταία του κατοικία.Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ενώ το παρών έδωσε μεταξύ άλλων από τα Ανώγεια στην τελετή ο πάτερ Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ "BULLYING"

 

Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών θα τιμωρείται όποιος διαπράττει "bullying" σύμφωνα με ειδική διάταξη που εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Ικανοποιείται, τελικά, το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

 

Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων και μάλιστα εντός της εβδομάδας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς "Θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας" δήλωσε Μάρτιν Σούλτς σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics.

ΙΣΟΠΕΔΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΥΦΩΝΑ ΠΑΜ

 

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους στο Βανουάτου από το χτύπημα του κυκλώνα Παμ, ο οποίος προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο μικρό αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, πλήττοντας τη χώρα με ανέμους ταχύτητας 320 χλμ. την ώρα, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

H MORGAN STANLEY ΔΙΝΕΙ 25% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ GREXIT

 

Πιθανότητα 25% δίνει η Morgan Stanley στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μέχρι το Φθινόπωρο. Επίσης, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανάλυση για τους επόμενους έξι μήνες με τίτλο «What Are the Implications of Grexit for Europe?», δίνει 20% με 30% πιθανότητες επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα αφαίρεσε από το Top Ten Trade τα ελληνικά ομόλογα.

ΡΗΓΜΑ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Η εμπλοκή της Γαλλίας από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της Συρίας, όπου έλαβε την «Εντολή» (Mandate) του προδρόμου του ΟΗΕ, της Κοινωνίας των Εθνών (League of Nations), την έχει οδηγήσει να παίζει ξεχωριστό «παιχνίδι» στην περιοχή, το οποίο σε τακτικό τουλάχιστον επίπεδο, εξυπηρετεί την Τουρκία. Η διαφωνία Παρισίων και Ουάσιγκτον είναι διαφωνία στρατηγικών επιδιώξεων.