13 Μαρτίου, 2015

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Ορκίστηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερωνύμου ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, που εμφανίστηκε συγκινημένος.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΣΩΣΑΙ ΘΕΛΩΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ
Ο ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΚΟΣΜΗΤΩΡ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΗΛΘΕ
ΚΑΙ ΠΟΙΜΗΝ ΥΠΑΡΧΩΝ ΩΣ ΘΕΟΣ
ΔΙ ΗΜΑΣ ΕΦΑΝΗ ΚΑΘ' ΗΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΟΜΟΙΩ ΓΑΡ ΤΟ ΟΜΟΙΟΝ ΚΑΛΕΣΑΣ
ΩΣ ΘΕΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ



 



ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ ΣΟΥΛΤΣ» ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την επίσπευση του προγράμματος Youth Guarantee για την Νεανική Απασχόληση συμφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

 

"ΚΑΡΦΙ" ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΓΙΑ ΦΑΝΑΡΙ-ΒΑΤΙΚΑΝΟ: ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ 
ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Να αποφεύγονται οι συγκρίσεις μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ρωμαιοκαθολικών ζήτησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος. 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Θετικό αναμένεται να είναι το πρόσημο στους δείκτες της ανάπτυξης στην Ουκρανία για το 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 
 
Ελλάδα:Στο σπίτι τους στην Αθήνα με θέα την Ακρόπολη φωτογραφήθηκαν ο Γιάννης Βαρουφάκης και η συζυγός του Δανάη Στράτου για το εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match. Ο υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη που δημοσιεύεται με τίτλο «Γιάννης Βαρουφάκης. Πριν από τη μάχη». Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει «μεγάλη πρόοδος» στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων σε ελληνικές φυλακές, επιδικάζοντας συνολικές αποζημιώσεις, για ηθική βλάβη και δικαστικά έξοδα, προς τους ενάγοντες, ύψους 82.600 ευρώ.

ΞΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ

 

Οι Αρχές της Νιγηρίας έχουν φέρει στη χώρα εκατοντάδες μισθοφόρους από τη Νότια Αφρική και την άλλοτε Σοβιετική Ένωση, προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά της ισλαμικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Η κίνηση αυτή γίνεται γνωστή ενώ απομένουν πλέον λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη Νιγηρία, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την 28η Μαρτίου.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΣΤΗ Β. ΕΥΡΩΠΗ

 

Ριζοσπαστικά σχέδια για την «ελεγχόμενη επανατοποθέτηση» χιλιάδων Σύριων προσφύγων από τη νότια Ευρώπη προς πλουσιότερες χώρες του βορά έχει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, πιέζοντας την Ευρώπη να συμφωνήσει σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα επαναπροώθησης προσφύγων μονοετούς διάρκειας.

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ

 

Με τη χρήση χημικών όπλων προσπαθούν να αμυνθούν οι τζιχαντιστές στις μάχες με τον ιρακινό στρατό, που τις τελευταίες εβδομάδες έχει εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση απώθησής τους, απελευθερώνοντας αρκετές περιοχές που είχε καταλάβει τον τελευταίο χρόνο το Ισλαμικό Χαλιφάτο.