11 Μαρτίου, 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Πάντα καυστικός και επίκαιρος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων.
 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

 

Κυρία Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Παίρνω σήμερα το λόγο στην ιστορική αυτή συνεδρίαση όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς. Πρώτα και κύρια για να αποτίσω φόρο τιμής στα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ

 

Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, προκειμένου να καταθέσουν στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ CYPRUS TIMES

 

Μακαριώτατε, η κυβέρνηση διατείνεται ότι η οικονομία του τόπου βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και ότι μέχρι το τέλος του έτους η Κύπρος μπορεί να βγει από το μνημόνιο και να επιστρέψει στο τραπέζι η αναπτυξιακή ατζέντα. Πόσο ουτοπική ή ρεαλιστική θεωρείτε ότι είναι αυτή τη θέση;

Πιστεύω ότι είναι εφικτό. Βλέπουμε σημεία που είναι θετικά για να αρχίσει η ανάπτυξη. Δεν έχει αρχίσει, είναι υποτυπώδης η ανάπτυξη που υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι εντός του έτους θα αρχίσει. Βλέπω μια καλή κινητικότητα, θετική, και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε ανάπτυξη. 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, πέραν των άλλων αρετών και προτερημάτων του, είναι και ένας πολυγραφότατος συγγραφέας τριών, τουλάχιστον, δεκάδων βιβλίων. Είναι αυτός που με τα βιβλία του ανέδειξε και έκανε γνωστό ανά τον ορθόδοξο ελληνισμό τον σύγχρονο Ρώσο άγιο, τον Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας και Καθηγητή τής ανατομίας και χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο τής Τασκένδης. 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ «ΕΧΡΙΣΕ» ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ

 

Το ένα μετά το άλλο κατέφθαναν το βράδυ της Τρίτης τα αυτοκίνητα στην κατοικία του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρου Δούκα, στη Γλυφάδα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα και όπως ειπώθηκε θα γίνει είτε νωρίς το φθινόπωρο του 2015, είτε νωρίς την άνοιξη του 2016.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

 

Ενώ η ελληνική «κυβέρνηση» πανηγυρίζει για τη μεγάλη της επιτυχία στο χθεσινό Eurogroup τα μηνύματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δήλωσε την Τρίτη ότι η ισλαμοφοβία το μόνο που καταφέρνει είναι να ισχυροποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αλλαγές στο Δημόσιο. Το νομοσχέδιο θα αφορά την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση μνημονιακών διατάξεων στο πειθαρχικό δίκαιο και την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΕUROGROUP

 

Ο ξένος Τύπος, μια ημέρα μετά το χθεσινό Eurogroup, έχει καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα χωρίς να μασάει τα λόγια του: Η Ελλάδα αποδέχτηκε την επιστροφή της Τρόικα για έλεγχο και πρέπει τώρα να αποδείξει ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις ώστε να εκταμιευθούν χρήματα και να αποφύγει τη χρεοκοπία.