07 Μαρτίου, 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ (Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ)

 

Οι περισσότεροι θα πούνε: «Δεν θα τα πάρουμε ποτέ, έχουν περάσει τόσα χρόνια», και όντως έχουν περάσει επτά δεκαετίες που τα χρήματα των γερμανικών αποζημιώσεων και το κατοχικό δάνειο δεν διεκδικήθηκαν ποτέ σοβαρά από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΕΠΕΡΩΤΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΧΘΕΝΤΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

 
Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή Α΄Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη:
Τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την έξαρση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και τη γενικότερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, έχουν ενταθεί φαινόμενα εξτρεμιστικών επιθέσεων, μισαλλοδοξίας και φανατισμού, σε βάρος των χριστιανών που ζουν στη Συρία, αλλά και γενικότερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Μια σημαντική είδηση προέκυψε από τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με την βουλευτή των ΑΝΕΛ Στ. Ξουλίδου. Για πρώτη φορά ο Αρχιεπίσκοπος πήρε θέση για το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη! 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη Ι», στην Αγιά Χανίων, βρίσκεται από το πρωί ο καταδικασμένος για υποθέσεις τρομοκρατίας και συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού. Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι οι επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ να μην συνυπολογιστούν στις 15.000 προβλεπόμενες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2015, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΣΥΡΙΑ: ΝΕΚΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ;

 

Ο στρατιωτικός διοικητής του Μετώπου Aλ Νoύσρα, συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, και πολλοί υπαρχηγοί του, σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Συρία, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο και μη κυβερνητική οργάνωση.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FBI

 

Το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα ότι πολλοί νεαροί Αμερικανοί θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και να πολεμήσουν στη Μέση Ανατολή.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

  

Τα πράγματα στην Ευρώπη είναι εντυπωσιακά απλά και αυτό γιατί όλοι έχουν συμφωνήσει να τηρούν ευλαβικά βασικούς κανόνες.

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

 

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ξεκίνησε την περιοδεία του στις μονάδες των νησιών, την ίδια που τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν από πάνω του. Σε δεύτερη εναέρια πρόκληση προχώρησαν τουρκικά F-16, μετά την πρωινή τους αναχαίτιση μεταξύ Σάμου και Κω. Κατά την διάρκεια παρουσίας του Πάνου Καμμένου στην Στρογγυλή, τουρκικά μαχητικά βρισκόντουσαν πάνω στον ουρανό του νησιού.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Στον διπλασιασμό των παρατηρητών του ΟΑΣΕ σε 1.000 από 500 που έχουν ήδη αναπτυχθεί επί του πεδίου για να επιτηρούν την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός συμφώνησαν Ρωσία και Ουκρανία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.