06 Μαρτίου, 2015

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Β΄ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

 

Στην πνευματική προετοιμασία για να φτάσουμε στο Πάσχα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως, όπου τέλεσε την ακολουθία του μικρού αποδείπνου και τη δεύτερη στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΗΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΥΜΝΟΥΝΤΩΝ
ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΝ.

ΚΑΙ ΔΡΑΜΟΝΤΕΣ  ΩΣ ΠΡΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑ ΘΕΩΡΟΥΣΙ ΤΟΥΤΟΝ
ΩΣ ΑΜΝΟΝ ΑΜΩΜΟΝ ΕΝ ΤΗ ΓΑΣΤΡΙ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΣΚΗΘΕΝΤΑ
 ΗΝ ΥΜΝΟΥΝΤΕΣ ΕΙΠΟΝ.

ΧΑΙΡΕ ΑΜΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΟΣ ΜΗΤΗΡ

ΧΑΙΡΕ ΑΥΛΗ ΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

ΧΑΙΡΕ ΑΟΡΑΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΑΜΥΝΤΗΡΙΟΝ

ΧΑΙΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΘΥΡΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΡΙΟΝ


 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ (5/3/2015)

 Τό Πατριαρχεον εροσολύμων διευκρινίζει, τι πρην Πατριάρχης εροσολύμων καί μοναχός κ. Ερηναος τυγχάνει «ατοέγκλειστος» καί τι τήν εθύνην διά τάς πισκέψεις παρ’ Ατ χει ναλάβει σραηλινή στυνομία.

κ τς ρχιγραμματείας.

Πάντως εμείς σήμερα θυμίζουμε στους αγαπητούς αναγνώστες του Ιστολογίου μας ότι: Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος χωρίς κατηγορητήριο και χωρίς δίκη εξέπεσε του θρόνου του στις 24.05.2005 με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Από τις 11.02.2008, επίσης ο Μακαριώτατος στερείται την ελευθεροεπικοινωνία του και παραμένει αυθαίρετα από τον κ. Θεόφιλο έγκλειστος στο κελί του.  

Ο κ. Θεόφιλος ας διαβάσει το κάτωθι άρθρο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Θεοφίλου περί της Αλήθειας και ίσως σωφρονιστεί έστω και αργά!!!

Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ «ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΥ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΟΥ EUROGROUP

 

Για τεχνητή ένταση από την πλευρά των δανειστών με μοχλό πίεσης τη ρευστότητα και στόχο την πλήρη υπαναχώρηση από τις Ελληνικές θέσεις, μιλούν στην κυβέρνηση, ενώ αρμόδιοι παράγοντες θεωρούν ότι οι Ευρωπαίοι δεν τηρούν τη συμφωνία του Eurogroup από τη στιγμή που επαναφέρουν στο τραπέζι απαιτήσεις του μνημονίου, αγνοώντας έτσι την επιστολή που έστειλε ο Γιάννης Βαρουφάκης στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΟΡΙΣ ΝΕΜΤΣΟΦ

 

Γνώρισα τον Μπόρις Νέμτσοφ τον Απρίλιο του 2000. Ήταν μετά τον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας. Είχα πάει για να πάρω συνέντευξη από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανόφ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΡΟΙΚΑΣ" ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΡΟΙΚΑ

 

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των "θεσμών". Πρόκειται ουσιαστικά για την μέχρι τώρα επονομαζόμενη τρόικα η οποία από ότι φαίνεται επιστρέφει στην Αθήνα με άλλο... όνομα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Αρκετοί κρατούμενοι μετανάστες έχουν απελευθερωθεί τις τελευταίες μέρες από το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας. Ανάμεσά τους και οι Εμτεάς Ζουσέν και Μοχαμάντ Κασίφ, οι οποίοι μιλούν στο για τη σκληρή εμπειρία της κράτησης, τις απάνθρωπες συνθήκες αλλά και για τα σχέδια τους για το μέλλον τώρα που βρίσκονται επιτέλους από την έξω πλευρά του συρματοπλέγματος. 

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΦΑΝΕ» ΤΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

 

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι Γερμανοί μέσω διαρροών στον Τύπο για δυσαρέσκεια του Βερολίνου αλλά και του Τσίπρα τον βρώμικο πόλεμο στον Γιάννη Βαρουφάκη, σε μία προσπάθεια αποδόμησής του στο εσωτερικό της Ελλάδας. 

ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Αποφασισμένος να υπάρξει κατάληξη στο Κυπριακό τα επόμενα δύο χρόνια, δηλώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, τονίζοντας παράλληλα πως αυτός είναι και ο λόγος που είναι υποψήφιος στις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές» στο ψευδοκράτος.

ΕΚΑΤΟ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

Σχεδόν 35.000 σπίτια κατασχέθηκαν μέσα το 2014 στην Ισπανία από ιδιοκτήτες που δεν μπορούσαν πλέον να αποπληρώνουν τα δάνειά τους, αριθμός που δείχνει μια ετήσια αύξηση κατά 7,4%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Πρόκειται στο σύνολό τους για πρώτες κατοικίες των ιδιοκτήτων.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΙΚΡΙΤ

 

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πυρπόλησαν πετρελαιοπηγές στο κοίτασμα Ατζίλ, ανατολικά της πόλης Τικρίτ, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις αεροπορικές επιδρομές του ιρακινού στρατού που έχουν στόχο να τους εκδιώξουν από την περιοχή, τόνισαν στρατιωτική πηγή και αυτόπτης μάρτυρας.