05 Μαρτίου, 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Η αίθουσα της Γερουσίας στον πρώτο όροφο της Βουλής για τουλάχιστον τρεις ώρες έχει δεσμευθεί από τη ΝΔ, έπειτα από σχετικό αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή είχε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

 

Τρεις επιλογές θα έχουν οι οφειλέτες του δημοσίου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους με βάση το νέο πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

 

Η πρώτη προσωπική επαφή του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά με τις νέες τους ιδιότητες (αυτές που επέφεραν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου) σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και στο οποίο παρακάθησαν ακόμα, ο διάδοχός του Προκόπης Παυλόπουλος και δύο πρόσωπα-έκπληξη:

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως αυτή είχε εκφραστεί ρητά στη Σύνοδο του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στον κ. Μahmood Pradhan, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση υπουργού στον συγκεκριμένο υποστράτηγο για την έκδοση της επίμαχης διαταγής για τους μετανάστες, επιμένει η κυβέρνηση. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διέψευσε την Πέμπτη παρέμβαση συνεργάτιδας της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και τόνισε ότι ο υποστράτηγος εξέδωσε τη διαταγή «χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τη φυσική και πολιτική ηγεσία». Με την κρίση ανώτατων αξιωματικών που φέρουν το βαθμό του υποστρατήγου συνεχίστηκαν οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

 

Πιθανές θεωρούνται οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία από τους εργαζόμενους και ο λόγος είναι οι περικοπές.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ

 

Δεν τίθεται θέμα νέου, τρίτου δανείου για την Ελλάδα, διαμηνύει το Βερολίνο, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας. «Το Eurogroup της Δευτέρας δεν θα συζητήσει το ενδεχόμενο παροχής ενός τρίτου δανείου για την Ελλάδα» δήλωσε ο Mάρτιν Τζάγκερ, ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ “ΕΝΤΟΛΗ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ;

 

Ξετυλίγεται το κουβάρι μετά το σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της διαταγής για τους μετανάστες. Όπως αποδεικνύει νέο ενημερωτικό σημείωμα που έγινε γνωστό πριν από λίγο, και  το οποίο φέρει την ημερομηνία 4 Μαρτίου του 2015, τελικά πίσω από όλη αυτή την ιστορία “κρύβεται” η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.