03 Μαρτίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

  

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως αποφάσισε την αποστολή στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος Εγκυκλίου, η οποία θα αναγνωσθεί στους Ι. Ναούς κατά την Θεία Λειτουργία της E’ Κυριακής των Νηστειών, την 29η Μαρτίου ε.ε. Δια της Εγκυκλίου αυτής γίνεται αναφορά στα συμβαίνοντα στην χειμαζόμενη Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαρτυρικώς τελειωθέντων Χριστιανών. Η ΣΤ’ Εβδομάδα των Νηστειών κηρύσσεται Εβδομάδα Προσευχής υπέρ των χειμαζομένων Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.
Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
 


ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ;

 
33 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ
ΣΤΗ ΓΕΝΟΠ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έσπευδαν χθες, μόλις έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες από τη νέα συλλογική σύμβαση, που υπέγραψαν με τη διοίκηση της εταιρείας, να «σβήσουν» την πυρκαγιά οργής που ξέσπασε.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!

 

Η είδηση είναι από τον σημερινό Βηματοδότη, και αφορά τον πρώτο ξάδερφο του Αλέξη Τσίπρα, Γεώργιο Τσίπρα του Ηρακλή  ο οποίος λίγες ώρες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης “εθνικής αξιοπρέπειας” κ.λ.π. διορίσθηκε στο ΥΠΕΞ, ως ειδικός σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά.

ΣΤΟ 25,8% Η ΑΝΕΡΓΙΑ

 

Σταθεροποιητική τάση εμφάνισε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014 σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Eurostat. Ειδικότερα το ποσοστό της ανεργίας τη συγκεκριμένη περίοδο διαμορφώθηκε στο 25,8%, παραμένοντας σταθερή σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2014.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο αποτελεί το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, παρείχε την Τρίτη η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν οι ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για το θέμα της ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

ΣΤΟ ΤΙΚΡΙΤ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΟΥΝΙΤΕΣ

  

H οργάνωση Ισλαμικό Xαλιφάτο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η εκτέλεση τεσσάρων μελών σουνιτικής φυλής στην περιοχή Τικρίτ του Ιράκ, όπου διεξάγεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση του στρατού, με την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση. 

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΔΡΑΧΜΕΣ

 

«Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να τυπώσει δραχμές»: Αυτός είναι ο τίτλος ανάλυσης της Goldman Sachs, στην οποία καταγράφει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί πως είναι σχεδόν αδύνατο για την Ελλάδα να εκδώσει ένα βιώσιμο νέο νόμισμα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

«Η Ελλάδα αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στην ευρωζώνη, που δεν διαθέτει πλέον τη δυνατότητα να αποσταθεροποιεί την ευρωπαϊκή οικονομία» υποστηρίζει, με άρθρο του στη Wall Street Journal, ο Σάιμον Νίξον, επικαλούμενος στοιχεία «που δείχνουν την ανάκαμψη ακόμη και προβληματικών χωρών της νότιας Ευρώπης, όπως της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ή ακόμη της Γαλλίας και της Ιταλίας».