01 Μαρτίου, 2015

ΜΑΡΤΙΟΣ


ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 50% Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Προβάδισμα 29,6% καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis», η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη συμφωνία του Eurogroup και δημοσιεύτηκε σήμερα. 

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΟΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ Η ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 
Συνοδική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Συνοδικού Ιεράρχες. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν Υπουργοί, Βουλευτές, οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και πλήθος πιστών. Επίσης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτανεία των ιερών εικόνων εντός του Ιερού Ναού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημερινό εορτασμό που καθιερώθηκε το 843.
 


ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ EΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Σε μια κίνηση ύψιστου συμβολισμού η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (ΕΟΕ) πραγματοποίησε την πρώτη της παρουσία στο εξωτερικό στο πλαίσιο της ημερίδας του Ελληνο-Ευρασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σε αίθουσα του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Συνελήφθη από τις Αρχές 36χρονη γυναίκα η οποία είχε προσαχθεί το Σάββατο στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση Ξηρού. Η 36χρονη, σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, κατηγορείται για ένταξη στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και θα οδηγηθεί στον ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας. Περίπου το 51% των μηνιαίων προϋπολογισμών των νοσοκομείων περικόπτεται από το Μάρτιο, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ως μέρος των «αιματηρών οικονομιών» σε όλο το δημόσιο τομέα που έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο. 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

Την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Εκκλησία μας εορτάζει το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, έναντι των αιρέσεων, γι’ αυτό καλείται Κυριακή της Ορθοδοξίας. Οι αιρέσεις εμφανίσθηκαν από την αρχή του χριστιανισμού και οι Απόστολοι του Χριστού προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο από τους ψευδοδιδασκάλους.

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

 

Ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε στην συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος που συνεδριάζει στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, τη διεξαγωγή συνεδρίου τον Μάιο, για να αποφασίσει το μέλλον της και να εκλέξει νέα ηγεσία καθώς ο ίδιος πρόκειται να αποχωρήσει.

ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

 

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε τον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντί σε ισόβια κάθειρξη σήμερα, ενώ επέβαλε την θανατική ποινή σε άλλα μέλη της οργάνωσης, στο πλαίσιο της καταστολής από τις αρχές των ισλαμιστών στην χώρα.

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΘΥΣΙΕΣ

 

«Η δέσμευσή μας για την παράταση της δανειακής σύμβασης, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συμφωνήσαμε, αφαιρεί και το τελευταίο νομότυπο επιχείρημα των "θεσμών" της ευρωζώνης που απαιτούσαν την υπαγωγή μας σε "πρόγραμμα" προκειμένου να άρουν τους περιορισμούς στη χρηματοπιστωτική στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος» τονίζει στο "Έθνος της Κυριακής" ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΙΣ ΝΕΜΤΣΟΦ

 

H δολοφονία του πολιτικού της αντιπολίτευσης και πρώην αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Μπόρις Νεμτσόφ στη Μόσχα είχε "σχεδιαστεί προσεκτικά", είπαν σήμερα οι Ρώσοι ερευνητές.