27 Φεβρουαρίου, 2015

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ;

 
Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους

Στις 27 Φεβρουαρίου 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να διευθετήσουν το χρέος της Γερμανίας και συγκεκριμένα αυτό της Δυτικής Γερμανίας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 
 

Ποιητής των Χαιρετισμών είναι ο άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ένας από τους μεγαλύτερους ελληνόγλωσσους ποιητές όλων των εποχών. Το ποίημα είναι μελοποιημένο (έχει μουσική) και ανήκει στο είδος κλασικής μουσικής του Βυζαντίου που λέγεται "κοντάκιο".

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΔΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

 

Η Προηγιασμένη, στην αληθινή εσπερινή τέλεσή της, όχι μόνο εντάσσεται στο σύστημα των ακολουθιών της Τεσσαρακοστής,  αλλά αποτελεί τον καρπό και τον στέφανο  και τον άξονα γύρω από τον οποίο αυτή στρέφεται  και το στόχο στον οποίο μας κατευθύνει. Ιωάννου Μ. Φουντούλη, Τελετουργικά Θέματα, σ. 87.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα: Άφαντοι παραμένουν οι τρεις άνδρες που το βράδυ της Πέμπτης κατάφεραν να αποδράσουν από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Κορίνθου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. 

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

 

Αισιοδοξία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-εταίρων αλλά και βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την ελληνική οικονομία τον Ιούνιο, διατυπώνει ο οίκος αξιολόγησης J.P.Morgan. Παρότι παραδέχεται ότι κατά τις διαπραγματεύσεις θα υπάρξουν αρκετές «αναταράξεις», εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών θα έχουν αίσια έκβαση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT

 

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ στην οποία ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008, από 794 σε 684 ευρώ, δηλαδή κατά -14%, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ

 

Το ενδεχόμενο παροχής τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 30 δισ. ευρώ, συζήτησαν οι πιστωτές σε σύσκεψη που είχαν κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI. Όπως αναφέρει Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί νέο πακέτο διάσωσης, άνω των 30 δισ. ευρώ, αποκαλύπτει το , επικαλούμενο κορυφαίο αξιωματούχο των Βρυξελλών.

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Βρετανούς στρατιώτες θα αναπτύξει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην Ουκρανία, προκειμένου να συμβάλλουν στην εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Όπως διευκρίνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, αυτό πρόκειται να γίνει εντός του ερχόμενου μήνα και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει και άλλες χώρες.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Χιλιάδες φοιτητές κατέκλυσαν τους δρόμους των ισπανικών πόλεων διαδηλώνοντας κατά του νέου νόμου που προβλέπει μείωση της διάρκειας φοίτησης στα πανεπιστημιακά προγράμματα.